ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η γκάφα ενός μεγάλου σταρ

Tweet
Share
Tweet
Share

«Συγνώμη» ζήτησε από το κοινό ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch, μετά την χρησιμοποίηση της λέξης «έγχρωμοι» όταν αναφέρθηκε στους μαύρους ηθοποιούς. Στην πραγματικότητα η αρχική πρόθεση του ήταν να τους υποστηρίξει, κάτι το οποίο κατέληξε σε γκάφα.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο «Παιχνίδι της Μίμησης», καλεσμένος σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωσε πως οι μαύροι ηθοποιοί στην Μ.Βρετανία έχουν λιγότερες ευκαιρίες για casting, συγκριτικά με τις Η.Π.Α.

Η λέξη «έγχρωμοι» όμως προκάλεσε τις αντιδράσεις. «Νομίζω τα πράγματα είναι δύσκολα για τους έγχρωμους ηθοποιούς στην Μ.Βρετανία, πολλοί φίλοι μου έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες εδώ στην Αμερική, σε σχέση με την Μ.Βρετανία. Και αυτό πρέπει να αλλάξει», ήταν τα λόγια του ηθοποιού.

Ο διάσημος ηθοποιός σε ανακοίνωσή του ζήτησε συγγνώμη: «Είμαι συγκλονισμένος που προσέβαλλα κάποιους, χρησιμοποιώντας αυτή την απαρχαιωμένη ορολογία. Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου που υπήρξα τόσο ηλίθιος και γνωρίζω το κακό που έκανα». sdf

Το «Παιχνίδι της Μίμησης»

Στο «Παιχνίδι της Μίμησης» ο Cumberbatch υποδύεται τον Alan Turing, τον Βρετανό μαθηματικό που κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, κατάφερε να «σπάσει» τον κώδικα της περίφημης μηχανής των Ναζί «Enigma» και να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα των Γερμανών,  βοηθώντας να κερδίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις.

Ο ιδιοφυής μαθηματικός ήταν ομοφυλόφιλος και το 1952, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές για «απρεπή συμπεριφορά», αφού τότε ήταν ποινικό αδίκημα. Ο μαθηματικός χρεώθηκε με την κατηγορία της σεξουαλικής διαστροφής. Δεν πρόσφερε καμία υπεράσπιση στον εαυτό του και τελικά καταδικάστηκε. Μετά από μια δίκη, του δόθηκε η επιλογή μεταξύ της φυλάκισης και μιας ορμονικής θεραπείας για τη μείωση της λίμπιντο. Υπέστη δηλαδή χημικό ευνουχισμό.

Ο Benedict Cumberbatch είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο σχετικά: « Υπάρχουν ακόμα  και σήμερα θεραπείες γιατροί και φάρμακα που χορηγούνται για να “θεραπεύσουν” τους ανθρώπους από την ομοφυλοφιλία κι αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό. Επίσης σοκάρομαι από το γεγονός ότι όποτε και όπου παρουσιάζονται κακουχίες ή σκληρές συνθήκες διαβίωσης, το εξιλαστήριο θύμα πάντα θα ανήκει σε μια μειονότητα. To ίδιο συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία και με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα μιας οικονομικής κρίσης και της ανάγκης των ανθρώπων για απαντήσεις. Εφ’ όσον άρχισε η επίκληση στο εθνικό φρόνημα και η αναμόχλευση εθνικιστικών αισθημάτων, οι μειονότητες ήταν πιο εύκολο να θυματοποιηθούν πρώτες. Είναι τρομακτικό!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.