ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί η Έμα Τόμσον αγαπά τους Έλληνες

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια ανέλπιστη και προφανώς ευπρόσδεκτη υποδοχή περίμενε τους συντάκτες του Flix όταν πήγαν να πάρουν συνέντευξη από την γνωστή και καλή βρετανίδα ηθοποιό, Εμα Τόμσον, με αφορμή τη νέα της ταινία «Alone in Berlin», στα πλαίσια του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Ευχαριστώ» τους υποδέχθηκε στα ελληνικά. Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από την απορία, φρόντισε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις: «Οχι, στ' αλήθεια σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες. Διαβάζω κι ενημερώνομαι καθημερινά για όσα συμβαίνουν στη Λέσβο. Είναι ένα νησί που αγαπώ κι έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Το βρίσκω υπέροχο. Ειδικά την Εφταλού, όπου συνηθίζω να μένω. Ομως δεν έχω ξανααισθανθεί τέτοιο δέσιμο μαζί με τους υπέροχους ανθρώπους σας, όσο τώρα....»

Η εκπληκτική ανάλυση της Έμα

«Η χώρα μου δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον κόσμο. Τι προκαλέσαμε εμείς οι δυτικοί βομβαρδίζοντας το Ιράκ και προκαλώντας όλη αυτή την αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Πιστέψαμε πραγματικά ότι δε θα γύριζε όλο αυτό εναντίον μας; Νομίζουμε ότι οι άνθρωποι της Συρίας που έχουν βιώσει τον πόλεμο δε θα χτυπούσαν τις πόρτες των συνόρων μας; Τι νομίζαμε δηλαδή; Μιλάμε για τρομοκράτες. Εμείς γεννήσαμε τους τρομοκράτες. Θα γίνεις τρομοκράτης αν βιώσεις μικρός το θάνατο των γονιών σου. Αυτό θα γίνεις...»

«Πέραν όμως κάθε πολιτικής θέσης, η δική μου είναι πάντα καθαρή, δημόσια και αμετακίνητη: θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την ανθρωπιά τους. Είστε υπέροχοι. Σας αγαπώ. Μόλις επιστρέψετε στη χώρα σας, σας παρακαλώ από καρδιάς να δώσετε τα ευχαριστώ μου και την αγάπη μου στους ανθρώπους της Μυτιλήνης. Πρέπει να είστε περήφανοι...»

Η ταινία  «Alone in Berlin» πραγματεύεται μία πολιτική πραγματικότητα: την αντίσταση απλών ανθρώπων στον παραλογισμό και τη σκληρότητα της εξουσίας - όπως ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Βερολίνο του Χίτλερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman