ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tourβάδες made in... Greece

Tweet
Share
Tweet
Share

Χρόνια πριν οι άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές της χώρας ασχολούνταν ώρες με τα χωράφια τους. Ξυπνούσαν νωρίς το πρωί, σχεδόν χαράματα, ενώ στις πλάτες τους κουβαλούσαν μεγάλα σακιά με τρόφιμα τα οποία θα είχαν όλη μέρα σαν προμήθεια για να γευματίσουν. Δούλευαν σκληρά και έσπερναν τη γη για να έρθουν οι καρποί που θα ανταμείψουν τους κόπους τους.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουν στο μυαλό για τον παππού τους οι Φωτεινή και Γιώργος Κυρίτσης από τη Σέριφο των Κυκλάδων. Με τις αναμνήσεις των όμορφων αυτών παιδικών χρόνων, έφεραν και πάλι στην επιφάνεια τους τουρβάδες ή αλλιώς ντουρβάδες που χρησιμοποιούσε ο αγαπημένος τους παππούς  για να μεταφέρει την τροφή, δίνοντας τους μια πιο σύγχρονη νότα.

Για την ακρίβεια σκέφτηκαν πώς θα μπορούσαν να κάνουν μόδα τους παραδοσιακούς σάκους του παρελθόντος και εκτίμησαν πως θα τα καταφέρουν. Έτσι δημιούργησαν ένα νέο brand με την ονομασία «Tour-vas». Η μοντέρνα τσάντα διαθέτει δύο μεγάλες τσέπες, εσωτερικά και εξωτερικά, ένα διπλό στρώμα από καμβά για να αντέχει το βαρύ φορτίο και ανθεκτικά χερούλια φτιαγμένα από φυτίλι. Με άλλα λόγια ο τουρβάς της οικογένειας Κυρίτση αποτελεί την καλύτερη επιλογή τόσο για τα ταξίδια όσο και τις καθημερινές μας εξορμήσεις.

Το νησί και οι όμορφες αναμνήσεις της οικογένειας είναι η βασική πηγή έμπνευσης των δημιουργών. Στην αρχή ξεκίνησαν με λίγα σχέδια και καταστήματα προσπαθώντας κάθε χρόνο να κάνουν κάτι παραπάνω σε μια δύσκολη εποχή και χώρα.

tourvas 2

Στο σακίδιο μπορείτε να τοποθετήσετε τα απαραίτητα κατά τη βόλτα σας στην πόλη, την ορεινή σας πεζοπορία ή τον απογευματινό σας περίπατο. Η τσάντα διατίθεται σε διάφορα μεγέθη ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν την κατάλληλη ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα αδέρφια Κυρίτση έχουν υιοθετήσει μια στάση απλής ζωής χωρίς ιδιαίτερα άγχη, όπως οι ίδιοι περιγράφουν. Όλο το χρόνο συγκεντρώνουν υφάσματα και παλιά ρούχα ώστε να τα χρησιμοποιήσουν φτιάχνοντας τουρβάδες.

H οικογένεια Κυρίτση αποδεικνύει πως η επιτυχία είναι συνυφασμένη με τη δημιουργικότητα 

Όλες οι τσάντες είναι χειροποίητες ενώ κατασκευάζονται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο. Να σημειωθεί πως η οικογένεια προσφέρει στους υπαλλήλους της ειδικά σχεδιασμένα καπέλα με φλοράλ συνήθως χρώματα ώστε να προστατεύονται από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός αυτού, είναι ιδανικά και για την παραλία! Όταν κάποιος θέλει να διαβάσει ένα βιβλίο χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τους γύρω λουόμενους, το φορά και… επικεντρώνεται στις σελίδες.

tourvas

Στόχος των δημιουργών είναι κάθε ξενόφερτη τσάντα κατασκευασμένη από μικρά παιδιά και κάτω από άθλιες συνθήκες, κάποια στιγμήνα αντικατασταθεί με ένα τουρβά. Όχι με σκοπό να πουλήσουν περισσότερο αλλά επειδή το καταναλωτικό κοινό θα έχει αποκτήσει πλήρη συνείδηση του τι αγοράζει.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Tourβας στη διεύθυνση: tourvas.gr καθώς και τη σελίδα της στο Facebook: Tourvas

tour 5

tour 6

tour 7

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman