ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Gates θα ήθελε να είναι σαν τον... Zuckerberg

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill and Melinda Gates, μπορεί στην τρίτη του ανοιχτή συζήτηση με τους χρήστες του διαδικτύου (Ask me anything) μέσω του Reddit να μην «άναψε» το internet με τις απαντήσεις που έδωσε, αλλά σίγουρα έκανε κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον εαυτό του.

Αφενός μάθαμε πως προτιμά τις έτοιμες σάλτσες από την μαρινάδα στο barbecue ή ότι έχει δύο σκύλους που τους έχει ονομάσει Oreo και Nilla. Ο Bill Gates, στις απαντήσεις σε ερωτήματα των χρηστών του Reddit, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Όταν μάλιστα τον ρώτησαν αν υπάρχει κάτι στη ζωή του που μετάνιωσε και κάτι που δεν μετάνιωσε, ο Gates απάντησε: «Νιώθω λίγο χαζός που δεν γνωρίζω ξένες γλώσσες. Στο σχολείο έκανα Ελληνικά και Λατινικά και έπαιρνα μονίμως άριστα, πράγμα που εμπλούτισε το λεξιλόγιό μου, αλλά μακάρι να ήξερα να μιλάω Γαλλικά, Αραβικά ή Κινέζικα. Συνεχίζω να ελπίζω ότι θα βρω το χρόνο να ξεκινήσω Γαλλικά που είναι πιο εύκολα. Είναι αξιοθαύμαστο που ο Mark Zuckerberg έμαθε Κινέζικα και πήρε μέρος σε συζήτηση με Κινέζους φοιτητές - Απίστευτο!».

Ο προσωπικός βοηθός του Bill Gates

mark zuckerberg donates 25 million fight ebolaΣτο μεταξύ, στην πρόσφατη ομιλία του, ο ιδρυτής του κολοσσού της Microsoft, απαντώντας σε ένα ερώτημα για το πώς θα είναι η ψηφιακή καθημερινότητα μας το 2045, εξήγησε πως «ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάζομαι τώρα με τη Microsoft είναι ο Προσωπικός Βοηθός (Personal Agent), ο οποίος θα θυμάται τα πάντα και θα σε βοηθά να πηγαίνεις πίσω και να βρίσκεις πράγματα αλλά και να επιλέγεις ποια είναι τα πράγματα εκείνα πάνω στα οποία θα επικεντρωθείς». Όπως είπε ο Gates, αυτός ο ψηφιακός βοηθός θα λειτουργεί συμβουλευτικά και προληπτικά προς τον χρήστη.

Η Microsoft έχει παρουσιάσει την Cortana, έναν ψηφιακό βοηθό για την πλατφόρμα των Windows Phone που θα δούμε και στα Windows 10, αλλά αυτό στο οποίο αναφερόταν ο κ. Gates είναι πιθανότατα μία αρκετά ενισχυμένη και πολύ πιο «έξυπνη» έκδοση της Cortana που θα αξιοποιεί όλα τα δεδομένα που έχει στην κατοχή του ο χρήστης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.