ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένας Έλληνας στην τελετή των Όσκαρ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα πατριωτάκι που ήρθε αναπάντεχα από τη σεμνή αφάνεια, είναι υποψήφιο την προσεχή Κυριακή για ένα από τα φετεινά Όσκαρ και έχει μάλιστα βάσιμες ελπίδες ότι τη μαγική νύχτα του αμερικανικού κινηματογράφου θα εγκαταλείψει την αίθουσα με το επίχρυσο αγαλματίδιο ανά χείρας! Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό όμως, ήδη μας κάνει περήφανους! 

Είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος (Michael Paleodimos), ο οποίος καμαρώνει στη λίστα για την «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους», συμμετέχοντας με το έργο του, «Stutterer».

Όλα άρχισαν δυο χρόνια νωρίτερα, όταν ο συνεργάτης και φίλος του, Μπέντζαμιν του έδειξε το σενάριό της ταινίας. Εκείνος ενθουσιάστηκε και με ελάχιστα χρήματα άρχισαν τα γυρίσματα. 

Ποια είναι η υπόθεση; Δύο νέοι άνθρωποι, ένας τραυλός και μια κωφή, θύματα κοινωνικού ρατσισμού, γνωρίζονται μέσω social media και ερωτεύονται δημιουργώντας τον προσωπικό τους μαγικό κόσμο. Απλό, αλλά κεντάει!..

«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι του αρέσει πολύ αυτή η ταινία», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Star channel ο Michael Paleodimos.

Ο Μιχάλης, δεν προοριζόταν εξαρχής γι΄ αυτό που κάνει σήμερα. Άφησε την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια για να κυνηγήσει το όνειρό του και μια καλύτερη επαγγελματική μοίρα στην Αγγλία, όπου αρχικά ακολούθησε σπουδές κλινικής βιολογίας.

Γρήγορα όμως τον κέρδισε η αγάπη του για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο και όπως φαίνεται μάλλον του βγαίνει σε καλό…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman