ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια Ελληνίδα στη Νέα Υόρκη!Το ταξίδι της 24χρονης Μανταλένας με πλοηγό… το όνειρο

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο χώρο της τέχνης και γενικότερα του θεάματος είναι πολύ δύσκολο για τους νέους καλλιτέχνες να διακριθούν και να χαράξουν πορεία. Δυστυχώς πολλές φορές η κατάκτηση του στόχου παραμένει απλά ένα όνειρο στο μυαλό τους, μακριά από την πραγματικότητα. Η Μανταλένα Παπαδάτου είναι ένας άνθρωπος που δεν το βάζει κάτω, ενώ με τις πράξεις της αποδεικνύει καθημερινά πως ο δρόμος για την κορυφή είναι μεν δύσκολος, όχι όμως ανέφικτος.

Μόλις στα 22 της χρόνια άφησε την πατρίδα της, την Ελλάδα για να σπουδάσει υποκριτική στη σχολή «American Academy of Dramatic Arts» στις ΗΠΑ και να γίνει ηθοποιός. Η δραστηριότητά της στο αμερικανικό καλλιτεχνικό στερέωμα, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την ακαδημία, είναι έντονη, ενώ έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραγωγές κάποιες από τις οποίες είναι οι: Good Morning & Good Night, The Constance Wife, Interview, Ring Around, The Moon. Πέρα από το θέατρο, η 24χρονη κοπέλα θα συμμετάσχει σε ταινίες όπως οι Tenacious Butterfly, The Always Win και Unfinished Business.

12822049 1184777054873645 835503633 n

Η ζωή στην Ελλάδα, όπως σχολιάζει, είναι πιο ανθρώπινη, πιο ήπια στους ρυθμούς της σε σχέση με την νέα Υόρκη κι αυτό είναι κάτι που η ίδια προτιμά. Εκτός από το θέμα της δυσκολίας της γλώσσας και της προφοράς που αντιμετώπισε, η Μανταλένα κλήθηκε να προσαρμοστεί σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, άλλη κουλτούρα άλλες συνήθειες. «Η νέα μου ζωή μου άρεσε και ταυτόχρονα με φόβιζε μέχρι που προσαρμόστηκα», λέει η ίδια. «Όταν συνειδητοποίησα πως θέλω να ακολουθήσω το δρόμο της υποκριτικής κατάλαβα τι θα πει ένστικτο. Ήθελα να δουλέψω με ανθρώπους παγκόσμιας φήμης και ο μόνος τρόπος για να το πραγματοποιήσω ήταν να πάω στην Αμερική».

Η Μανταλένα πρόσφατα έκλεισε ένα ρόλο στο «Stills», μια διαδικτυακή σειρά όπου θα ενσαρκώσει την Keres, πρώην κοπέλα του πρωταγωνιστή η οποία προσπαθεί να τον διεκδικήσει από τη νυν. «Για άλλο ρόλο έκανα οντισιόν και τελικά άλλον υποδύθηκα», αναφέρει η Μανταλένα που θέλησε να πει στο penna.gr την ιστορία της. Οι ευκαιρίες εξάλλου, λέει, εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις. Η νεαρή ηθοποιός πιστεύει πως όσο πιο σκληρά εργάζεται κάποιος, τόσο περισσότερο του χαμογελά η τύχη. Είναι κάτι που της είπαν στη σχολή κι εκείνη πιστεύει ακράδαντα.

Η νέα μου ζωή μου άρεσε και ταυτόχρονα με φόβιζε μέχρι που προσαρμόστηκα

Όπως η ίδια παραδέχεται, η απόφαση της να φύγει από την Ελλάδα και να μετακομίσει στην Αμερική ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, από αυτά όμως που δεν φοβάται. «Τολμώ γενικά στη ζωή μου να κάνω πράγματα. Άλλωστε για μένα ισχύει η θεωρία του “όλα ή τίποτα” , αναγνωρίζω πως είναι κάπως απόλυτο αυτό, αλλά έτσι λειτουργώ», μας εξομολογείται. «Όπως και να έρχονται τα πράγματα ξέρω πως αργά ή γρήγορα θα γίνουν προς το καλύτερο. Με το σκεπτικό αυτό εξαλείφεται και ο φόβος για την αποτυχία αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα με τα οποία αυτή συνδέεται.»

papadatou

Η Μανταλένα ξέρει καλά τι θα πει να κλονίζεται η πίστη σου. Της έχει πολλές φορές συμβεί, ιδίως όταν είναι κουρασμένη. Ποτέ όμως δεν την έχασε, επηρεασμένη από τα αρνητικά γεγονότα γύρω της. Σ’ αυτό, όπως συμπληρώνει, έχει συμβάλλει η οικογένειά της αλλά και άλλοι άνθρωποι από το στενό της επαγγελματικό και φιλικό κύκλο. Πέρα από τη διαδικτυακή σειρά «Skills», η Μανταλένα ήδη έχει ξεκινήσει πρόβες για το έργο «Γιοι και Κόρες» που θα ανέβει σε ένα μήνα στο GCC και είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Κάποια στιγμή θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα, δεν ξέρει όμως για πόσο. Η συμβουλή της στους νέους συμπατριώτες της που δυσκολεύονται να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα; Επιμονή και υπομονή… Τα μόνα όπλα για την κατάκτηση του στόχου, αν όλα έρχονταν στη ζωή εύκολα χωρίς αγώνα δεν θα τα εκτιμούσαμε…

 



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman