ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στην ΑΝΙΜΑ η απελευθέρωση... παίρνει σάρκα και οστά

Tweet
Share
Tweet
Share

Δυο βήματα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του "Ταύρου", στην οδό Μενελάου, εκεί σε ένα μικρό χώρο οι πραγματικοί ήρωες της πόλης μας δίνουν μάχη για την επιβίωση των μικρών μας φίλων. Η ΑΝΙΜΑ καθημερινά φροντίζει, περιθάλπει και θεραπεύει άγρια ζώα. Το penna.gr μίλησε με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής, Μαρία Γανωτή για να γνωρίσετε τη δράση της ομάδας.

 

Όπως η ίδια σχολιάζει, ο σύλλογος αναλαμβάνει κατά μέσο όρο την περίθαλψη 14 ατόμων την ημέρα. Όταν ένα ζώο «φτάσει» στην ΑΝΙΜΑ, οι υπεύθυνοι καταγράφουν το είδος του, την περιοχή που βρέθηκε καθώς και τον αποστολέα. Αρχικά, γίνεται μια πρώτη εκτίμηση του προβλήματος που έχει, ενυδάτωση και περιποίηση τυχόν τραυμάτων στον Σταθμό Α΄ βοηθειών. Μέσα σε 2-3 ημέρες μεταφέρεται στο κτηνιατρείο για διαγνωστικές εξετάσεις, ΧR κλπ. Παραμένει όσον καιρό χρειαστεί στον σταθμό για νοσηλεία, ενώ μεταφέρεται κατόπιν στη μονάδα επανένταξης. Ανάλογα με το είδος και την εποχή επιλέγεται η περιοχή απελευθέρωσης.

anima

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, oι περισσότερες περιπτώσεις των τραυματισμών έχουν ανθρωπογενή αιτία. Για την ακρίβεια, ένα 8-10% είναι πυροβολημένα κυρίως πουλιά, ενώ το 40% είναι ατυχήματα (τζάμια, καλώδια, αυτοκίνητα, γάτες). Τα ζώα στη φύση πεθαίνουν συνεχώς, ωστόσο οι θάνατοι των υπό εξαφάνιση ζώων επηρεάζουν αρνητικά τη βιοποικιλότητα.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΑΝΙΜΑ είναι μεγάλη

 

Ευτυχώς μέχρι σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΑΝΙΜΑ είναι μεγάλη. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί εθελοντές που υποστηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία της, ενώ στην ιστοσελίδα της μπορεί κάποιος να βρει όλους τους τρόπους υποστήριξης.

assets LARGE t 420 43443536

Η ΑΝΙΜΑ συνεχίζει το έργο της λαμβάνοντας χρήματα από δωρεές, συνδρομές και από κάποια ιδρύματα για συγκεκριμένες περιόδους. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας, οι πιο δύσκολες περιπτώσεις έχουν σχέση με σοβαρούς τραυματισμούς, που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και μακράς αποθεραπείας. Το πρόβλημα με τα άγρια ζώα είναι το αυξημένο άγχος που τους προκαλεί η ανθρώπινη παρουσία και είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την ανάρρωση. Δύσκολη επίσης είναι η επανένταξη των νεοσσών και νεογνών, που πρέπει να γίνουν ικανά να ζήσουν μόνα τους και να μην εξοικειωθούν με τους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου μπείτε εδώ.

ΑΝΙΜΑ -- www.wild-anima.gr--

Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Μενελάου 134, Καλλιθέα -- 176 76

Τηλ: 210-95 100 75

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

4218 1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman