ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για γυμναστική και χαλάρωση στο Spiti της Λεωχάρους!

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκεί θα νιώσεις σαν στο Spiti σου… Κι αυτό γιατί θα περιηγηθείς ξυπόλητος στους χώρους, θα μιλήσεις με τα παιδιά λες και τα ξέρεις χρόνια, θα πιεις σπιτική λεμονάδα που θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλα σου! Το Spiti Yoga στην οδό Λεωχάρους στο Μοναστηράκι είναι στούντιο στο οποίο μπορείς να κάνεις μαθήματα yoga με πανιά, ακροβατικά, να χορέψεις με τακούνια ή ξυπόλητος, να βγάλεις από μέσα σου όλη την ένταση που έχεις καλά κρυμμένη.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, άνετος και ευήλιος, ενώ στο μπαλκόνι μετά το μάθημα η ομάδα τρώει, λιάζεται και σχολιάζει τα νέα της ημέρας. Το Spiti άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι το προτιμούν. O οικοδεσπότης του και Κρητικός Γιώργος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετρά αρκετά διπλώματα και εμπειρίες που όλες συνδέονται μεταξύ τους τόσο αρμονικά και βρίσκουν πάτημα στο κτίριο της Λεωχάρους, μας μίλησε για όλα τα όμορφα που λαμβάνουν χώρα στο Spiti.

Ήθελα ο χώρος που θα επιλέξω να δίνει την αίσθηση του σπιτιού. Εδώ οι άνθρωποι γίνονται ομάδα

Ο Γιώργος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κρατική Σχολή Χορού, στην οποία οι σπουδαστές καλούνται να περάσουν ένα προπαρασκευαστικό στάδιο ενός χρόνου. Η απόρριψη μιας καθηγήτριας που του είπε πως είναι πολύ δύσκαμπτος για το συγκεκριμένο χώρο ήταν η αφορμή για την ενασχόληση του με την τεχνική της Yoga. «Μου είπαν πως δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, ενώ μου σύστησαν να κάνω μαθήματα yoga. Ένας φίλος μου χορευτής με βοήθησε να γνωρίσω τον άγνωστο μέχρι τότε για μένα κόσμο. Μου άρεσε πολύ, ομολογώ. Το σώμα μου άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες σε σημείο που κανείς δεν το πίστευε», αναφέρει ο ίδιος.

12190068 762604893865117 5897541469415682770 n

Κάπως έτσι ξεκίνησε να διδάσκει, ενώ η επαφή με τους άλλους ανθρώπους ήταν κάτι που του άρεσε ακόμα περισσότερο. Ήθελα ο χώρος που θα επιλέξω να δίνει την αίσθηση του σπιτιού. «Το ονόμασα έτσι, πρώτον, ως λογοπαίγνιο. Δηλαδή: Πού κάνεις yoga; Στο Spiti. Πού είσαι; Στο Spiti. Αντίστοιχα και με τον κόσμο: Πού πας; Στο Spiti. Τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο, με παίρνουν τηλέφωνο, λέω ότι είμαι στο σπίτι και με ρωτούν σε ποιο. Και λέμε σπίτι-σπίτι ή Spiti Yoga;», λέει ο Γιώργος. Εδώ ο κόσμος που έρχεται γίνεται ομάδα. Έχει μια ώρα κενό και δεν φεύγει, ενώ αντίθετα κάθεται στον καναπέ με τους άλλους πίνοντας τον καφέ του.

«Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια, τα πρώτα που δίδασκα, να ρωτάει ένας μαθητής “Πού είναι η Άννα;” και μια φωνή από το βάθος της αίθουσας να του απαντά “Δουλεύει ως αργά και δε θα προλάβει να έρθει”. Συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή πως αυτοί οι άνθρωποι μερικές εβδομάδες πριν αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου και τώρα όχι μόνο γνωρίζονταν, αλλά ήξεραν και τα προγράμματά τους. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα συναντήσει συχνά στα μαθήματα που εγώ παρακολουθούσα κι ένιωσα ευλογημένος να οδηγώ μια τέτοια ομάδα. Σκέφτηκα πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ τυχεροί που νοιάζονταν ο ένας για τον άλλο. Σίγουρα θα αισθάνονταν λιγότερο μόνοι. Κάπου εκεί γεννήθηκε η ανάγκη μου να συντονίσω και να οργανώσω έναν τέτοιο χώρο. Αν είμαι καλός χορευτής-δάσκαλος-θεραπευτής-άνθρωπος, θα το κρίνετε εσείς. Νιώθω όμως πως ένα από τα χαρίσματα που μου δόθηκαν είναι να μαζεύω τον κόσμο γύρω απ’ τη φωτιά. Το εισπράττω συνεχώς από φίλους και μαθητές και θέλω πολύ το Spiti να είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο ο καθένας θα νιώθει πως αυτό που είναι, είναι αρκετό και μοναδικό και όμορφο». Είναι το σημείωμα που έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος στην ιστοσελίδα του στούντιο για να εκφράσει τα συναισθήματά του για το δικό του Spiti.

spiti 3

«Καθόρισα τις τιμές με βάση τον κόσμο που  θέλω εγώ να βλέπω στο μάθημα. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μ’ ενδιαφέρουν, που έχω κάτι να μοιραστώ, σε επίπεδο καθημερινότητας, σε φιλικό επίπεδο και συνειδητοποιώ ότι το budget του κόσμου είναι περίπου αυτό. Το πρώτο πλάνο βασικά ήταν να βγαίνουν τα έξοδα του χώρου, γιατί είναι περισσότερα απ’ ότι είχα υπολογίσει», τονίζει αναφορικά με τις τιμές.

spiti 4

Σύντομα στο Spiti–εκτός των άλλων μαθημάτων- οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με χαμηλό κόστος μια ολοκληρωμένη συνεδρία ταϊλανδέζικου μασάζ κατά το οποίο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και την ίδια στιγμή θα δεχτούν τις υπηρεσίες του άλλου. Το σεμινάριο είναι μια ευκαιρία για όσους δεν έχουν σχέση με την τέχνη του μασάζ αλλά δείχνουν ενδιαφέρον, να γνωρίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του και σε τελική ανάλυση να διαπιστώσουν αν τους αρέσει. Στο χώρο έχουν ήδη διοργανωθεί σεμινάρια taichi, lindy hop, yoga για γονείς για παιδιά, ενώ στο πρόγραμμα είναι ένα yoga με live μουσική. Στις ιδέες του Γιώργου περιλαμβάνεται και η διοργάνωση movie nights στις οποίες θα μπορούν να δίνουν το παρών και οι μαθητές του στούντιο! «Μπορούμε να μαζευτούμε ένα Σάββατο βράδυ, να δούμε όλα τα επεισόδια μιας σειράς ή την Κυριακή για να φάμε μαζί. Όποιος θέλει μπορεί να κοιμηθεί εδώ αφού έχουμε τα στρώματα», καταλήγει ο Γιώργος. Το event δεν έχει προγραμματιστεί, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον.

spiti 5

Στο στούντιο της οδός Λεωχάρους μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα Κhatha yoga, vinyassa restorative, aerial, acro, σύγχρονο χορό, street jazz με και χωρίς τακούνια και lindy hop. Προσφέρονται παράλληλα διάφορων ειδών θεραπείες.

Spiti Yoga, Λεωχάρους 6, Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ

spiti 6

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman