ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Ανδρέας Βρόντος αποκαλύπτει το μυστικό των «Outdoor Games» στο Penna.gr

Tweet
Share
Tweet
Share

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όπως φαίνεται είχαν δίκιο.

Το γνωμικό αυτό επιβεβαίωσε και στον συντάκτη μας Λάμπρο Κατσαρό, ο γυμναστής και ένας εκ των εμπνευστών της ιδέας των Outdoor Games, Ανδρέας Βρόντος. Ο Ανδρέας υποστήριξε πως προτιμά τα «παιχνίδια» στη φύση, μας εξηγεί τι σημαίνει ο όρος «Outdoor Games», και δίνει κίνητρο και ελπίδα στα άτομα όλων των ηλικιών προκειμένου να αθληθούν σωστά και να πετύχουν τον στόχο τους.

Καρπενήσι, Σοφικό Κορινθίας, Βυτίνα αλλά και Πάρνηθα αποτελούν μερικούς από τους βασικούς σταθμούς του Outdoors Games. Την προσπάθεια του Ανδρέα Βρόντου στηρίζει και ο πρωταθλητής Σωτήρης Κωσταρέλλος.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που μας παραχώρησε

pezo 500

-Πότε και πως ξεκίνησε αυτή η σκέψη;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου γυμνάζομαι και κάνω δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους από πολύ μικρή ηλικία.

Είτε ασκούμουν ως αθλητής στίβου στα στάδια, είτε αργότερα ως φοιτητής γυμναστικής ακαδημίας έπαιρνα μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες στα πλαίσια της σχολής μου.

Αλλά και στη μετέπειτα ζωή μου έως σήμερα, η μεγαλύτερη μου απόλαυση είναι να βρίσκομαι με φίλους στην ύπαιθρο και να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας άθλημα, χόμπι, σπορ.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα Outdoor Games πριν δυο χρόνια όπου αποφάσισα να μεγαλώσει η παρέα και να προσκαλέσω τον κόσμο μέσα από τις δικές μου διοργανώσεις, να βιώσει τη χαρά της άσκησης και της αναψυχής στην ύπαιθρο.

pezo 2

-Τι ακριβώς είναι το outdoors;

Τα Outdoor Games είναι αυτό ακριβώς αυτό που λένε, «παιχνίδια στην ύπαιθρο»!

Η άσκηση μπορεί να γίνει απόλαυση, μπορεί να είναι ευχάριστη, διασκεδαστική, μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια εφόσον τη δούμε σαν «παιχνίδι» με φίλους. 

Ένα ωραίο μεγάλο «παιχνίδι» στην ύπαιθρο, οργανωμένο, με ασφάλεια, με στόχο, και κυρίως με καλή παρέα και ανθρώπους γεμάτους ενέργεια και ζωή.

Πιο συγκεκριμένα διοργανώνουμε υπαίθριες αθλητικές προπονήσεις όπως cross training, running, yoga, pilates σε διάφορα σημεία στην Αθήνα που ευνοούν το σκοπό αυτό.

Επίσης διοργανώνουμε πεζοπορίες εντός Αττικής πχ. στο ελλατοδάσος της Πάρνηθας, αλλά και εκδρομές εκτός Αττικής με πεζοπορία, ράφτινγκ, ποδηλασία, χιονοδρομία και fitness games.

Tα Outdoor Games είναι μια μεγάλη παρέα φίλων που περιμένουν με αγωνία την επόμενη δραστηριότητά μας για να ασκηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αντλήσουν ενέργεια και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.

pezo 3

-Ποιοι είναι οι στόχοι;

Ο βασικός μας στόχος είναι να κινητοποιήσουμε το μέσο Έλληνα που έχει μια αδρανή καθιστική ζωή. Να του δείξουμε πως μπορεί πολύ κοντά στο σπίτι σε ένα πάρκο, στο κοντινό του βουνό ή την παραλία, να κάνει γυμναστική, ένα σπορ, μια εύκολη δραστηριότητα όπως η πεζοπορία και να έρθει σε επαφή με την φύση, με συνανθρώπους του και να κοινωνικοποιηθεί.

Η σημαντικότερη μας επιτυχία θα είναι η καλλιέργεια της συνείδηση για δια βίου άσκησης - κίνησης ως βασικού παράγοντα ποιότητας ζωής, που τόσο λείπει από τον μέσο Έλληνα.

pezo 90

-Οι συμμετοχές ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας; Πιστεύετε ότι αυτός ο τρόπος εκγύμνασης προτιμάται από το άτομο που θέλει να αθληθεί;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη η τάση για άσκηση στην ύπαιθρο. Ξεκίνησε με το ποδήλατο, συνεχίζεται με το τρέξιμο και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες συμμετέχουν σε ομάδες outdoors, προπονούνται και ασκούνται στην ύπαιθρο.

Αντίστοιχα και οι συμμετοχές στις δικές μας δραστηριότητες είναι μεγάλες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η τάση αυτή ενδυναμώνει και είμαστε μέρος αυτής.

pezo 7

-Δραστηριοποιείστε μόνο εντός Αττικής;

Έχουμε δραστηριότητες εντός Αττικής αλλά διοργανώνουμε και θεματικές εκδρομές με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ράφτινγκ και outdoor fitness σε προορισμούς εκτός Αττικής. Η ελληνική φύση είναι ανεξάντλητη και οι προορισμοί πολλοί!

pezo 11

-Είστε γυμναστές. Πού βρίσκετε το χρόνο και την ενέργεια μετά από μία σκληρή προπόνηση να περπατάτε τόσα χιλιόμετρα ή να αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους; Σαν δίνει το κίνητρο η «αγκαλιά» του κόσμου;

Ακριβώς, είμαστε γυμναστές με πάρα πολλές ώρες εργασίας σε γυμναστήρια και χώρους άσκησης καθημερινά.

Δυο όμως σημαντικοί παράγοντες μας δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια και την ώθηση για τις outdoor δραστηριότητές μας.

pezo 23

Είναι η σπουδαία ανταπόκριση του κόσμου με τη δίψα του να γνωρίσει κάτι καινούργιο, να βρεθεί κοντά μας και να μας ακολουθήσει αλλά ταυτόχρονα και το ίδιο το φυσικό τοπίο των υπαίθριων χώρων που κάνουμε τις δραστηριότητές μας.

Η φύση από μόνη της είναι τεράστια πηγή ενέργειας και την προσφέρει απλόχερα σε όσους βρεθούν κοντά της. Σε αναζωογονεί και σου δίνει την ώθηση όσο κουρασμένος και να είσαι για να ξεπεράσεις τα όρια σου.

pezo 91

-Τι σημαίνει πεζοπορία; Πόσο βοηθάει στην ψυχική και σωματική υγεία ένα άτομο που αθλείται ερασιτεχνικά;

Ως πεζοπορία ορίζουμε τη φυσική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί το περπάτημα ως μέσο, με σκοπό την εκγύμναση, την ψυχαγωγία και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου.

Είναι η πιο απλή μορφή άσκησης, όπου σχεδόν όλοι μπορούν να πραγματοποιήσουν με πολλαπλάσια οφέλη.

pezo 15

Αποτελεί αερόβια άσκηση, άρα βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, την αναπνευστική μας λειτουργία και τονώνει το μυϊκό μας σύστημα.

Τα ψυχικά της οφέλη είναι εξίσου σημαντικά, ίσως και σημαντικότερα, γιατί αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους και της κούρασης.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την υπέροχη ελληνική μας φύση δημιουργεί μια γενικότερη ευεξία… Μπορούμε να πούμε κυριολεκτικά ότι αποτελεί πηγή ζωής!

pezo 18

Τα δύο επόμενα events των Outdoors Games μας… προκαλούν

1) Αναρρίχηση στην «Πέτρα» / 24 Απριλίου 2016 10:45 - 15:00

Η θέα από ψηλά είναι σίγουρα πιο όμορφη όταν έχεις σκαρφαλώσει για να φτάσεις εκεί!

Ο Ανδρέας σας καλεί να ζήσετε μια ξεχωριστή περιπέτεια στη φύση και να γνωρίσετε το άθλημα της αναρρίχησης βράχου, σκαρφαλώνοντας με απόλυτη ασφάλεια και με την υποστήριξη τριών έμπειρων αναρριχητών.

Μια εύκολη δραστηριότητα αναρρίχησης που απευθύνεται σε αρχάριους που δοκιμάζουν για πρώτη φορά, αλλά και πιο έμπειρους που θέλουν μια ακόμα «προπόνηση» σε ένα εύκολο πεδίο στη φύση της Πάρνηθας με καλή παρέα!

pezo 21

Το αναρριχητικό πεδίο ονομάζεται «Πέτρα» και βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Συχνά αναφέρεται ως Πέτρα Βαρυμπόμπης ή απλά Βαρυμπόμπη (και έτσι είναι πιο γνωστή) αν και η περιοχή αυτή βρίσκεται αρκετά βορειότερα, ενώ πολλοί την αναφέρουν και ως Πέτρα Λιάγκος ή απλά Λιάγκος, αφού η αναρριχητική κοινότητα την έχει αφιερώσει στον παλιό αναρριχητή Δ. Λιάγκο.

Ο βράχος της «Πέτρας» είναι ένας δημοφιλής τόπος συγκέντρωσης αναρριχητών, ειδικά για τους αρχάριους Αθηναίους αναρριχητές.

pezo 100

Είναι αξιοσημείωτο ότι αν και το μέρος είναι τόσο δημοφιλές, οι διαδρομές δεν έχουν «γυαλίσει» λόγω της εξαιρετική ποιότητας του βράχου. Είναι ένα ιδανικό πεδίο για τα πρώτα «βήματα» επίδοξων νέων αναρριχητών.

Σας περιμένει λοιπόν μαζί με το υπόλοιπο team, την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10:45π.μ., στο σημείο συνάντηση στην πλατεία Αριστοτέλους (Θρακομακεδόνες).

Όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν θα πάνε με τα αυτοκίνητά τους μέχρι το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η αναρρίχηση.

pezo 102

Όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας θα τον παρέχουν οι διοργανωτές!

ezo 2

2) Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού / 15 Μαΐου 2016

Ο Βουραϊκός ποταμός πηγάζει από τα βουνά των Καλαβρύτων ανάμεσα στις ανατολικές προεκτάσεις του Ερύμανθου και δυτικές του Χελμού και ρέει με βόρεια κατεύθυνση στα δυτικά του νόμου Αχαΐας. Το μήκος του είναι περίπου 40 χλμ. Μετά τα Καλάβρυτα ο Βουραϊκός έχει ανοίξει βαθύ και απόκρημνο φαράγγι μήκους 20 χιλ., μέσα στο οποίο κινείται ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό.

Κατά τον μύθο ο Ηρακλής αγαπούσε την Βούδα κόρη του Νεφεληγερέτη και της Ελίκης κι άνοιξε το πέρασμα για να φτάσει κάτω στη θάλασσα και να τη συναντήσει. Από αυτήν πήρε και το όνομα του ο Βουραϊκός ποταμός.

eo 21

Στις όχθες του Βουραϊκού ποταμού υπάρχει σπήλαιο όπου κατά την μυθολογία ήταν μαντείο αφιερωμένο στον Ηρακλή. Εκεί οι προσκυνητές έριχναν τους αστραγάλους και διάβαζαν τους χρησμούς στους Πίνακες της Γνώσης, όπως τους αποκαλούσαν.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαβρύτων διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού που πραγματοποιείται το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πεζοπόρων από όλη την Ελλάδα. Το κεντρικό σύνθημα είναι: «Να γίνει ο Χελμός εθνικός δρυμός και το φαράγγι του Βουραϊκού να προστατευθεί ως μοναδικό μνημείο της φύσης». 

pezo 60

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν πολλές και όμορφες περιπέτειες εντός και εκτός Αττικής...

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των Outdoor Games μέσω της σελίδας στο fb: https://www.facebook.com/outdoorgames.gr/

Από το προσωπικό προφίλ του Ανδρέα Βρόντου https://www.facebook.com/profile.php?id=1038239610&fref=ts

Επίσης και στην ιστοσελίδα http://outdoorgames.gr/

Λάμπρος Κατσαρός

pezo 67

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman