ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δείτε τις φωτογραφίες που "έδωσαν" το Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Γιάννης Μπεχράκης,  Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, μοιράστηκαν τα φετεινά φωτογραφικά βραβεία Πούλιτζερ με τους New York Times στην κατηγορία της έκτακτης επικαιρότητας.

Οι σπουδαίοι Έλληνες φωτογράφοι που εργάζονται για το πρακτορείο  Reuters αποτύπωσαν με μοναδικό επαγγελματισμό την προσφυγική κρίση. Με ανθρωπιά και αποφεύγοντας το μελό, "είπαν" με τα κάδρα τους, όσα δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν χιλιάδες λέξεις και μετέφεραν στον πλανήτη, το δράμα που ζούνε οι πρόσφυγες σε τούτη τη γωνιά του κόσμου.


Φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη (σ.σ: είναι ο "αρχηγός" της δυνατής Ομάδας)
Σε άλλες κατηγορίες, στο πρακτορείο Associated Press, απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia.

Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Αβραμίδη
Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία "Breaking News" για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald - Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Φωτογραφίες του Άλκη Κωνσταντινίδη
Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100ή απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.