ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί πέθαναν τόσοι διάσημοι το 2016;

Tweet
Share
Tweet
Share

«Έφυγαν» οι Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Μπάουι και τώρα Prince. Το 2016 την τελευταία τους πνοή άφησαν δεκάδες διάσημοι αλλά και μη άνθρωποι, προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων μας για τη συνέχεια του έτους. Ο συντάκτης του BBC, Nick Serpell, μέσα από το πρόσφατο άρθρο του, προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για το θανατικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αριθμοί των «σημαντικών» θανάτων που σημειώθηκαν φέτος δεν έχουν προηγούμενο, ενώ ενδεικτικό της αύξησης είναι πως ο ίδιος πήρε άδεια για να παρουσιάσει για μια ώρα τις απώλειες στο τέλος του 2016, ενώ ως τώρα είχε ένα μισάωρο στη διάθεση του.  

Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία που έχει στα χέρια του, επισημαίνει πως υπάρχει μια σαφής ανοδική τάση στις απώλειες, καθώς οι θάνατοι διασήμων το 2012 ήταν μόλις 5 μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ στο ίδιο διάστημα του 2016 έχουν φτάσει τις 24.

Το ερώτημα που πρέπει κανείς να απαντήσει είναι «Γιατί;» Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, απαντά ο Serpell.

Aρχικά, η αύξηση των θανάτων οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι που έγιναν διάσημοι στη δεκαετία του 1960 εισέρχονται πλέον στην δεκαετία των '70  και αρχίζουν να πεθαίνουν.

987516 bbc.jpg 1

 

Παράλληλα, αυτοί που πεθαίνουν τώρα προέρχονται από τη γενιά του baby-boom, δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964, όταν υπήρξε μια τεράστια αύξηση του πληθυσμού. Τα περισσότερα μωρά της γενιάς του baby-boom αντιστοιχούν σε περισσότερους διάσημους. Πλέον αυτά τα πρώην βρέφη, είναι μεταξύ 52 και 70.

Ακόμα ένας παράγοντας που συμβάλλει στην εντύπωση ότι περισσότερες διασημότητες «χάνονται» είναι ότι έχουμε περισσότερες από ό, τι πριν, λόγω και των social media.  

Ο Nick Serpell εξηγεί πως το «θανατικό» θα συνεχιστεί. «Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, αυτοί οι άνθρωποι θα μπαίνουν στα 80 τους και θα αυξηθούν οι θάνατοι», γράφει ο Nick Serpell, προσθέτοντας ότι «δεν μετράμε και τις δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίς». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman