ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Χρήστος Κουρής αποκαλύπτει τα μυστικά... των πιο εύγευστων κοκτέιλ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποντάρει στη φαντασία, αναμειγνύει υλικά και αρώματα και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα κοκτέιλ που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Εργάζεται σε ένα από τα γνωστότερα μαγαζιά της Αθήνας, το Mr Peacock στο Χαλάνδρι, θέλει να μείνει στην Ελλάδα επενδύοντας στο bartending, είναι νέος και γεμάτος όρεξη. Ο λόγος για το barman Χρήστο Κουρήοποίος μιλώντας στο penna.gr αποκαλύπτει τα μυστικά για τη δημιουργία των πιο εύγευστων κοκτέιλ.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, στην πραγματικότητα τα κοκτέιλ δεν διαχωρίζονται σε γυναικεία και ανδρικά, συνήθως ωστόσο το «ασθενές» φύλο προτιμά αυτά με τις γλυκιές γεύσεις. Οι τόνοι γλυκύτητας, αλμυρότητας, εσπεριδοειδών και umami πρέπει να διακρίνονται καθαρά, ενώ η αίσθηση της γεύσης πρέπει να διεγείρεται πάνω απ’ όλα. Εξίσου σημαντική είναι η εμφάνιση του κοκτέιλ αλλά και η μυρωδιά που σε προϊδεάζει γι’ αυτό που θα γευτείς. Όλα τα παραπάνω είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Για όποιον από την άλλη θέλει να φτιάξει στο σπίτι ένα ποτό που θα δοκιμάσουν οι φίλοι του και θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους, βασικότερο όλων είναι να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη. Οι φρέσκοι χυμοί εσπεριδοειδών και τα σπιτικά σιρόπια καλό θα ήταν να βρίσκονται στο ντουλάπι μας.

Σημαντική είναι η εμφάνιση του κοκτέιλ αλλά και η μυρωδιά που σε προϊδεάζει γι’ αυτό που θα γευτείς

«Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των bartenders αυξάνεται σημαντικά, ενώ η εξέλιξη στην ελληνική μπαρ σκηνή είναι μεγάλη. Πολλοί είναι εκείνοι που από μικρή ηλικία κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των μεγαλύτερων που έφεραν την τάση στην Ελλάδα και αξίζουν το σεβασμό των επαγγελματιών», σημειώνει ο Χρήστος ενώ αντιμετωπίζει θετικά την αύξηση του ανταγωνισμού, αφού μέσω αυτού ο καθένας μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες του και να γίνει καλύτερος μεταξύ των πολλών.

kouris 2

Του αρέσει πολύ να χρησιμοποιεί νέα προϊόντα που δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, χρησιμοποιεί μπαχαρικά και φρεσκοστυμμένους χυμούς, ενώ έχει τεράστια αδυναμία στα vermouth και στο elderflower (αρωματικό λικέρ κουφοξυλιάς).. Το κοκτέιλ του, Buena Suerte αναδείχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα του φετινού ελληνικου Bacardi legacy 60ml Bacardi Carta Blanca 10ml Martini Bitter 15ml Strawberry-Tomato, ενώ για τη δημιουργία του χρειάζονται 1 μέρος νερό ντομάτας-3 μέρη φρέσκος χυμός φράουλας, 20ml φρέσκος χυμός Lime, 10ml αγαύη και 2.5ml σόγια σος. Λίγη φράουλα για άρωμα και φρεσκάδα στο τέλος είναι απαραίτητη!

«Το μέλλον του bartending βρίσκεται σίγουρα εδώ, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές ελληνικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο», καταλήγει ο Χρήστος. Ποιο είναι όμως το δικό του αγαπημένο κοκτέιλ; Το κλασικό Daquiri κι αυτό λόγω της απλότητας των υλικών του και της φρεσκάδας που προσφέρει από τη στιγμή που θα ακουμπήσει τη γλώσσα σου μέχρι και την τελευταία επίγευση…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman