ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο «λύκος» της Wall Street που έγινε… αρνάκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Παρ’ όλο που δεν μοιάζει σε τίποτα με τον «λύκο της Wall Street» της μεγάλης οθόνης, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τζόρνταν Μπέλφορτ έζησε πραγματικά όσα παρουσίασε ο ηθοποιός στον κινηματογράφο.

Ο Μπέλφορτ σήμερα δεν περνά ούτε έξω από το Χρηματιστήριο, δεν έχει καμία εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες ενώ είναι πια μονογαμικός.

Για να βγάλει χρήματα, κάνει σεμινάρια σε επίδοξους «λύκους» που θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα και χωρίς κόπο. Τα σεμινάρια δεν θυμίζουν σε τίποτα τις γνωστές πολυτελείς εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι κροίσοι σε τεράστιες αίθουσες. Αντίθετα μάλιστα, πραγματοποιούνται σε παρακμιακούς χώρους όπου τις υπόλοιπες ημέρες μπορεί να συναντήσει κανείς σωσίες του Έλβις Πρίσλεϊ και της Τίνα Τάρνερ.

Όπως εξηγεί ο πρώην «λύκος» της Wall Street, όλα είναι δυνατόν να συμβούν, αρκεί να βρεις το σωστό τρόπο. Η διδασκαλία του είναι έντονη ενώ η φωνή του συνήθως ακούγεται μίλια παραπέρα. Ο ίδιος, στα σεμινάρια του, προτρέπει το κοινό του να επαναλάβει με δυνατή φωνή «ναι, είμαι άνθρωπος της δράσης» και «είμαι ικανός να επιτύχω μεγαλειώδη πράγματα», ενώ η ρυθμική μουσική που ηχεί έχει στόχο να ξεσηκώσει τους ακροατές. Το κοινό απαρτίζεται κυρίως από άντρες ηλικίας μεταξύ 25 και 45 ετών, που συρρέουν για διαφορετικούς λόγους.

Κάποιοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον αληθινό «λύκο» της Wall Street, ενώ άλλοι θέλουν να διδαχθούν τα μυστικά που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Ο Μπέλφορτ αφηγείται την προσωπική του ιστορία και μαγεύει το κοινό του: στα 26 του χρόνια ήταν πολυεκατομμυριούχος και δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στη φυλακή για οικονομική απάτη.

jordan belfort 660

Μέσα από τα σίδερα της φυλακής έγραψε τα απομνημονεύματά του, τα οποία έγιναν ανάρπαστα και μεταφέρθηκαν με τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο αποτελώντας τη βάση για το σημερινό του επάγγελμα.

Η αλήθεια είναι διαφορετική, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να εμφανιστεί ως άκρως επιτυχημένος «σύμβουλος», που αμείβεται με 100.000 δολάρια την ημέρα για τις υπηρεσίες του. Τα διήμερα σεμινάρια στα οποία συμμετέχει στοιχίζουν 3.000 ευρώ και ο Μπέλφορτ ισχυρίζεται ότι μόνο από το κάθε ένα εισπράττει 50.000 δολάρια. Προφανώς τα μαθηματικά δεν είναι το δυνατό σημείο, καθώς οι διοργανωτές δηλώνουν έσοδα 35.000 δολάρια και ο Μπέλφορτ δεν είναι ο μοναδικός «εμψυχωτής» που συμμετέχει στα σεμινάρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman