ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νάιτζελ Φάρατζ... Ποιος είναι ο άνθρωπος που "τάραξε" τα θεμέλια της Ευρώπης;

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα του Ημικυκλίου στο Στρασβούργο πριν από περίπου δύο χρόνια. Το 2009 ο Νάιτζελ Φάρατζ ήταν στην 41η θέση των 100 ανθρώπων με την ισχυρότερη επιρροή στη δεξιά παράταξη. Το 2010 κατρακύλησε στην 58η θέση, το 2012 σκαρφάλωσε στη 17η θέση, το 2013 απείλησε ανοιχτά τον Ντ. Κάμερον αφού βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ με τον καιρό η απήχησή του μεγαλώνει. Ποιος είναι ο Βρετανός ηγέτης που άλλαξε τις ισορροπίες στη Γηραιά Ήπειρο και ξεκίνησε την εκστρατεία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ο 52χρονος αρχηγός του ακραίου, αντιευρωπαϊκού και εθνικιστικού κόμματος UKIP είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και ασυμβίβαστος εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έγινε ευρωβουλευτής «για να χτυπήσει την Ε.Ε. από μέσα». Οι παρεμβάσεις του στις Ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πάτα ηχηρές, ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ πάντα μιλά δυνατά και με ορμή, καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να αναδείξει τα σκάνδαλα, τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή.

nigel

Τα ανήσυχα παιδικά χρόνια και οι επαφές με την ακροδεξιά

Tα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως είχε ταραγμένα παιδικά χρόνια, καθώς ο πατέρας του ήταν αλκοολικός κι εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο Νάιτζελ ήταν 5 χρονών. Η μητέρα του είχε παραδεχτεί πως ο γιος της ποτέ δεν έπαιξε με παιχνίδια, ήταν όμως στην ομάδα του ράγκμπι και του κρίκετ. Δεν έχει σπουδάσει κάτι, ενώ από νωρίς δούλεψε στο City. Εντάχθηκε στο Συντηρητικό κόμμα – από όπου έφυγε το ’92 όταν ο Τζον Μέιτζορ υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Στα 21 του χρόνια υπέστη ένα σοβαρό τρακάρισμα, ενώ αργότερα έπαθε καρκίνο των όρχεων. Πριν από περίπου έξι χρόνια έπεσε με ένα διθέσιο αεροπλάνο που είχε μισθωθεί για να σέρνει ένα προεκλογικό πανό του κόμματος. Συνήθως πατά τους αδύναμους. «Οι Ρομά ζουν σαν ζώα, οι μικρές χώρες θα ‘πρεπε μόνες να ακολουθήσουν τη μοίρα τους, τι γυρεύει η Γερμανία μαζί με την Ελλάδα;», είναι μερικές από τις αγαπημένες του ατάκες.

Ο Κάμερον κάποτε είχε πει πως στο UKIP έχουν μαζευτεί τρελοί και ρατσιστές, ενώ πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το πρόσωπο που έφερε τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, στα νιάτα του έκανε παρέα με χιτλερικούς νεολαίους. «Τους ανθρώπους τους χρησιμοποιεί, για την ακρίβεια τους καταναλώνει», είχε πει ένας πρώην στενός συνεργάτης του, ενώ ένας άλλος πρώην φίλος του έχει παρατηρήσει ότι «είναι μέρος της γοητείας του, να ζει τη ζωή στα άκρα».

farage

Ο «φόβος και ο τρόμος» της Ευρώπης

Χειμαρρώδης και επιθετικός, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις κάμερες και τα ΜΜΕ με εμπρηστικά σχόλια και προσβλητικές, προσωπικές επιθέσεις, εκτός και εντός Ευρωβουλής. Όπως εκείνη του 2010, όταν σε απάντηση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι του είπε: «Δεν θέλω να γίνω αγενής, αλλά έχετε το χάρισμα μιας βρεγμένης πατσαβούρας και την εμφάνιση ενός υπαλληλάκου τράπεζας».

farage 4

«Κύριε Βαν Ρομπάι, όταν μιλάτε για σταθερότητα, σας χειροκροτώ για το χιούμορ σας», «Η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών έπαιξε ρόλο γιατί δεν έπρεπε να μπουν στο ευρώ», «Ποιοι στο διάολο είστε (σ.σ.: η ηγεσία της ΕΕ); Είστε πάντως πολύ επικίνδυνοι. Καταστρέφετε τη δημοκρατία». «Η Ευρώπη διοικείται πλέον από τη Γερμανία και την ανίερη τριάδα», «Το ευρώ θα πεθάνει από έναν αργό και επώδυνο θάνατο», είχε πει στο παρελθόν.

Η άστατη ζωή του κ. Φάρατζ

Η Γερμανίδα σύζυγος του Νάιτζελ Φάρατζ Κίρστεν Μερ, με την οποία συνδέθηκε ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα

sizigos

Με την Κίρστεν Μερ, τη σύζυγό του γνωρίστηκε το 1996, κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού ταξιδιού που στη Φρανκφούρτη, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο. Το γεγονός δεν τον εμπόδισε να συνδεθεί ερωτικά με τη Γερμανίδα την οποία και παντρεύτηκε τελικώς το 1999. Η Κίρστεν έπιασε δουλειά στο City του Λονδίνου (ως διερμηνέας σε γερμανική τράπεζα) προτού εισέλθει κι αυτή διά της οικογενειακής οδού στη μισθοδοσία του Ευρωκοινοβουλίου.

Ως προσωπική γραμματέας του Φάρατζ, η Κίρστεν αμείφθηκε με άπειρα χρήματα κι όλα αυτά με το να εργάζεται από τη βολή της οικίας της επικαλούμενη ως δικαιολογία το γεγονός πως «η κατάσταση στα γραφεία του κόμματος είναι πολύ χαοτική». «Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει αυτήν τη δουλειά. Δεν γνωρίζω κανέναν που θα δούλευε τέτοια ωράρια», είχε δηλώσει ο Φάρατζ αναφερόμενος στη σύζυγο-γραμματέα του, τον μισθό της οποίας μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «μεσαίο».

Η Άναμπελ Φούλερ ξεκίνησε να εργάζεται για το UKIP το 2006 και λίγο καιρό αργότερα ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του Φάρατζ, δίνοντας τροφή στις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι. 

siz

Πέτρα του σκανδάλου στη ζωή του Βρετανού ήταν και η 34χρονη πλέον Βρετανίδα, Άναμπελ Φούλερ. Η Φούλερ ξεκίνησε να εργάζεται για το UKIP το 2006, όταν ήταν ακόμη 24 ετών, και έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία της καθώς συνήθιζε να συνοδεύει τον Φάρατζ στις νυχτερινές του εξόδους σε Στρασβούργο, Βρυξέλλες και Λονδίνο. Οι δυο τους λέγεται πως συνδέθηκαν ερωτικά και στην πορεία η Φούλερ πήρε προαγωγή αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις του Βρετανού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman