ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ελληνικές τσάντες... με άρωμα θαλασσινό!

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεν είναι απλές τσάντες και είδη ταξιδίου. Είναι αντικείμενα που το καθένα αποπνέει τη θαλασσινή αύρα του ιστιοπλοϊκού πανιού από το οποίο έχει κατασκευαστεί. Η ομάδα της Salty Bag, από το νησί της Κέρκυρας, εδώ και τρία χρόνια, ανακατασκευάζει τσάντες, συνδυάζοντας την αγάπη για τη θάλασσα και την ιδέα του upcycling. Απ’ ότι μαθαίνουμε, οι κατασκευές έχουν τεράστια απήχηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το πρωτότυπο εγχείρημα και ανακαλύψαμε την τεχνική αλλά και τα σχέδια τους. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

-Πώς και με ποια αφορμή δημιουργήθηκε η ομάδα της Salty Bag;

Η ιδέα ξεκίνησε από την Κέρκυρα. Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το πανέμορφο νησί του Ιονίου. Μάλιστα, οι 2 από εμάς, έχουμε καταγωγή από εκεί (Χρύσα, Σπύρος), ενώ ο Στρατής είναι από την Αθήνα. Τον Γενάρη του 2013, ο Στρατής επισκέφθηκε την Κέρκυρα για ένα ναυταθλητικό σεμινάριο, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κερκύρας. Εκεί γνωρίστηκε με τον Σπύρο Ντάικο όπου μέσα από τις πρώτες μας συζητήσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι εκτός από την αγάπη μας για τη θάλασσα, μας «ενώνει» η αγάπη για τα πανιά, αυτούς τους «ζωντανούς οργανισμούς», που κρύβουν τη δική τους ιστορία, όντας πολυταξιδεμένα στις ελληνικές θάλασσες. Ο ίδιος με έφερε σε επαφή με τη Χρύσα Χαλικιοπούλου και έτσι σχηματίστηκε αυτή η ιδρυτική ομάδα της Salty Bag που επίσημα πια συστήθηκε τον Μάρτιο του 2013.

1488052 653167048068592 1719004556 n

-Τα πανιά που χρησιμοποιείτε πού τα βρίσκετε;

Το concept της Salty Bag είναι η κατασκευή τσαντών από παροπλισμένα ιστιοπλοϊκά πανιά. Βασιζόμαστε στην ιδέα του upcycling, μιας πρωτοποριακής για την Ελλάδα, ιδέας. Για εμάς βασικό κομμάτι της δουλειάς μας είναι η συλλογή των ιστοριών των πανιών που ζουν ξανά μέσω των νέων ιδιοκτητών. Μέσω του προγράμματος “donate a sail” ο κόσμος μας δίνει τα πανιά και εμείς καταγράφουμε τις ιστορίες, του επιστρέφουμε μία τσάντα δώρο καθώς και έκπτωση για την επόμενη αγορά. Βέβαια από επιχειρηματική άποψη ίσως και να μας συνέφερε πολύ περισσότερο να παίρνουμε ρολά με έτοιμα πανιά από την Κίνα γλιτώνοντας την χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία της συντήρησης και επεξεργασίας αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στην φιλοσοφία της Salty Bag. 

-Από πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τις τσάντες σας και να σας βρει;

Για την Ελλάδα, τις τσάντες μπορεί να τις προμηθευτεί κάποιος online με απευθείας αγορά στο eshop www.saltybag.com με αντικαταβολή ή μέσω πιστωτικής καθώς και στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στo πολυκατάστημα Attica, στο On the deck (Σπέτσες) και στο εργαστήρι της Salty Bag στην Κέρκυρα (Ερωτόκριτου Μωραΐτου 14). Η Salty Bag δραστηριοποιείται επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως:

Facebook: facebook.com/Saltybag

Pinterest: pinterest.com/saltybag

Twitter: twitter.com/saltybagcfu

Instagram:  instagram.com/saltybag/  

13307456 1162948783757080 3911752084143141821 n

-Οι δημιουργίες σας αγοράζονται και από ανθρώπους του εξωτερικού;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν παρουσιάσει οι τσάντες Salty Bag και στο εξωτερικό οι οποίες ήδη εξάγονται μέσω του e- shop, και μάλιστα περίπου το 1/3 των τσαντών που έχουμε πουλήσει από τις 25 Μαρτίου 2013 που ξεκίνησε η εταιρεία, έχουν «ταξιδέψει» στο εξωτερικό. Υπάρχει και ενδιαφέρον από ΜΜΕ του εξωτερικού, ήδη μας έχει κάνει ένα αφιέρωμα το διεθνούς κύρους περιοδικό ιστιοπλοΐας, «Classic Boat», το yatzer.com, το βρετανικό Monocle καθώς και κάποια άλλα περιοδικά. Στόχος μας είναι βεβαίως να ανοίξει ακόμα περισσότερο η αγορά του εξωτερικού.

-Οι επαγγελματικοί στόχοι σας για το μέλλον ποιοι είναι; Κάποιου είδους επέκταση για παράδειγμα;

Μπαίνοντας αισίως στον 3ο χρόνο ζωής της, η Salty Bag πιστή στους στόχους και στο όραμα της, όχι μόνο συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της, στο οποίο περιλαμβάνονται πλέον και τα πολυκαταστήματα Attica ( City Link, Golden Hall, The Mall Athens, Τσιμισκή, Mediterranean Cosmos) καθώς και διάφορα corners σε προορισμούς ανά την Ελλάδα (Σύμη, Χαλκιδική, Κρήτη) αλλά ταυτόχρονα είναι και σε διαρκή αναζήτηση νέων προκλήσεων για τη δημιουργία νέων μοντέλων, στηρίζοντας αθλητές και αγώνες ιστιοπλοΐας.

12809536 1097368256981800 7586429640149454747 n

-Η διαδικασία της επεξεργασίας πώς γίνεται; Τα σχέδια ποιανού έμπνευση είναι;

Την διαδικασία της επεξεργασίας των ιστίων για την κατασκευή των χειροποίητων τσαντών Salty Bag, έχουν αναλάβει ταλαντούχες τεχνίτριες. Η ραφή των τσαντών γίνεται στο νησί της Κέρκυρας απ’ όπου προήλθε και η καινοτόμος ιδέα για την δημιουργία της επιχείρησης. Η έμπνευση για τα σχέδια πρόερχεται κυρίως από τη θάλασσα, και την απλότητα της ζωής δίπλα στο νερό. Η Χρύσα Χαλικιοπούλου ασχολείται με το design των προϊόντων μας.

-Οι τσάντες κατασκευάζονται στην Κέρκυρα. Γιατί εκεί;

Δεδομένου ότι, όλη η ιδέα είναι πλήρως εμπνευσμένη από το νησί της Κέρκυρας, όπου τα τελευταία χρόνια έχει επίσης καθιερωθεί και ο θέσμος του Corfu Classic Yacht Race του οποίου αποτελούμε και χορηγό, εκεί δημιουργούνται όλες οι τσάντες. Επιμένοντας σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούμε, τα  προμηθευόμαστε από μικρές ελληνικές εταιρείες – όπως στην περίπτωση των ιμάντων που προέρχονται από μία οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Μεταμόρφωση στην Αττική που κάνει αυτή την δουλειά για 3 γενιές!

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επιμείνουμε να δουλεύουμε στον τόπο μας, εδώ που γεννήθηκε η ιδέα και να δημιουργούμε εκτός Αθηνών.

13417682 10154314718002700 814432159904373018 n

-Οι τσάντες σας έχουν πάρει την ονομασία τους από διάφορα μέρη. Πώς εξηγείται αυτό;

Κάθε συλλογή Salty Bag είναι εμπνευσμένη από τις ελληνικές θάλασσες, τις διάσημες παραλίες των νησιών μας και φυσικά από την ιστιοπλοΐα. Κάθε δημιουργία αντιπροσωπεύει την πηγή έμπνευσης, πάντα με πρωταγωνιστές τα upcycled ιστιοπλοϊκά πανιά, οι ιστορίες των οποίων βρίσκονται μέσα σε κάθε Salty Bag.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Salty Bag μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://www.facebook.com/Saltybag/?fref=nf  και για παραγγελίες το e-shopwww.saltybag.com  ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman