ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κεφαλονιά... Το μαγευτικό νησί του Ιονίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Μουσείο της φύσης, επίγειος παράδεισος, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το υπέροχο νησί της Κεφαλονιάς που είναι γεμάτο με φυσικές αντιθέσεις εκπληκτικής ομορφιάς. Η φύση του χάρισε απλόχερα την ασυνήθιστη ομορφιά των αντιθέσεων, των ορεινών όγκων που σβήνουν απότομα μέσα στη θάλασσα ή στα βραχώδη ακρωτήρια, των κατάφυτων βουνών με την άγρια βλάστηση που στις πλαγιές τους κρύβονται υπέροχοι αμπελώνες, των φαραγγιών, παραθαλάσσιων πεδιάδων, άγριων ακτών, ειδυλλιακών αμμουδιών έχοντας παντού ολόγυρα ρυάκια, ποτάμια, λίμνες, πηγές και σπήλαια κάνοντας την κεφαλονίτικη γη να ξεχωρίζει σε κάλλος.

Με έντονη σεισμική δραστηριότητα το νησί της Κεφαλονιάς κρατά βαθιά μέσα του καλά κρυμμένα μυστικά. Οι καταβόθρες του νησιού αποτελούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στον κόσμο που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης μαθαίνοντας για την παράξενη αυτή «συμπεριφορά» και πολυδαίδαλη υπόγεια διαδρομή του νερού.

Σπήλαια διάσπαρτα σε όλο το νησί με σπουδαιότερα και αξιοποιημένα αυτά της Μελισσάνης και Δρογγαράτης. Φαντασμαγορική και αλησμόνητη η ξενάγηση στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης με τις ακτίνες του ηλίου να περνούν και να βάφουν με χιλιάδες αποχρώσεις τα νερά της ακούνητης λίμνης που βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Το σπήλαιο της Δρογγαράτης αποτελείται από ένα εξαιρετικό πολύχρωμο διάκοσμο από σταλαγμίτες και σταλακτίτες και από μία κεντρική αίθουσα μοναδικής ακουστικής τελειότητας που ονομάζεται «σάλα της αποθέωσης».

kefalonia

Η κεφαλονίτικη χλωρίδα είναι η πλουσιότερη από όλα τα νησιά του Ιονίου, γεμάτη κουμαριές, μυρτιές, δάφνες, θυμάρι, ρίγανη, χαρουπιές, κρινάκια, κυκλάμινα και τόσα άλλα είδη. Το άγριο τοπίο της βλάστησης συμπληρώνεται από ελιές, καρυδιές, μουριές, φοίνικες και αμπέλια όπου ιδιαίτερα την Άνοιξη προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού ασυνήθιστες συνθέσεις χρωμάτων. Στον Εθνικό δρυμό του Αίνου κυριαρχεί και διαφυλάσσεται το κεφαλονίτικο έλατο, δέντρο ιδιαίτερης σημασίας διότι αποτελεί είδος του ελληνικού χώρου και υπάρχει μόνο στο νησί της Κεφαλονιάς . Στις Ν.Α πλαγιές του Αίνου σε ένα μέρος με απόκρημνους βράχους, ζουν μόνα τους σε αγέλες ελεύθερα άλογα που μεταφέρθηκαν εκεί την περίοδο του μεσοπολέμου και προσαρμόστηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.Τα άλογα αυτά αποφεύγουν την ανθρώπινη παρουσία συμβιώνοντας αρμονικά με αγριοκάτσικα που ζουν κι αυτά ελεύθερα μακριά από τον άνθρωπο.

kefalonia 5

Αυτή είναι η προικισμένη από την φύση μοναδική κεφαλονίτικη γη και οι ντόπιοι κάτοικοι της ενσωματωμένοι μέσα σ' αυτή την κληρονομιά της φύσης την επηρεάζουν και επηρεάζονται από αυτή. Το νησί της ομορφιάς και των αντιθέσεων μας περιμένει εκεί να το θαυμάσουμε, να κολυμπήσουμε στις μοναδικές καταγάλανες θάλασσες του, να επισκεφτούμε τα υπέροχα ορεινά η παραθαλάσσια χωριά του, να γευτούμε τα παραδοσιακά φαγητά και να μοιραστεί μαζί μας τα καλά κρυμμένα μυστικά του.

kefalonia 7

Δ.Κ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman