ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια μέρα στο γηροκομείο των εργατριών του πληρωμένου έρωτα

Tweet
Share
Tweet
Share

Στα άδυτα ενός καταφυγίου συνταξιοδότησης για εργαζόμενες στην βιομηχανία του σεξ, όπου εισχώρησε διακριτικά η βρετανική Daily Mail, στην Πόλη του Μεξικό, συνάντησε μερικούς από τους πιο περιθωριοποιημένους ανθρώπους στην κοινωνία που βρήκαν στην αποδρομή τους, την ασφάλεια και την ευτυχία.

Το καταφύγιο Casa Xochiquetzal είναι μια κοινότητα συνταξιοδότησης, ένα κρατικό γηροκομείο για τις ηλικιωμένες «εργάτριες του σεξ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Εκτός από μια ασφαλή στέγη, το Casa Xochiquetzal προσφέρει την αίσθηση της κοινότητας, υπηρεσίες υγείας και τροφή στις ιερόδουλες, που δεν είναι πλέον σε θέση να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

Οι γυναίκες είναι, επιπλέον, σε θέση να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, είναι διαθέσιμη η παροχή συμβουλών ώστε με τη βοήθεια ειδικών, οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν την τραυματική εμπειρία του χρόνου που πέρασαν στο να εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η απλή καθημερινή των γυναικών που έχουν αφήσει πίσω την εργασία που έκαναν όταν ήταν νέες και έχουν δημιουργήσει πλέον μια δική τους κοινότητα. Μια από τις γυναίκες που ζουν εκεί, η Ella απεικονίζεται να μιλά σε πλαστικές κούκλες, σαν να θέλει να συμφιλιωθεί με το σκληρό παρελθόν, τώρα που ζει σε ένα ασφαλές περιβάλλον με υποστήριξη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πληθυσμός των «εργατριών του σεξ» στο Μεξικό είναι πολύ περιθωριοποιημένος με τις ιερόδουλες να υποβάλλονται σε βίαιες επιθέσεις και να ταπεινώνονται.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι δέχονται συγκεκριμένα μαθήματα υποστήριξης ώστε να συνεχίσουν από εδώ και πέρα τη ζωή τους χωρίς ταπείνωση και προσπαθώντας να ξεχάσουν γεγονότα του παρελθόντος.

mexikanews1

mexikanews2

mexikanews3

mexikanews5

mexikanews6

mexikanews7

mexikanews8

mexikanews9

mexikanews10

mexikanews11

mexikanews12

mexikanews13

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman