ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μπρους Σπρίνγκστιν ο μοναδικός τραγουδιστής της heartland rock

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ήταν μια βροχερή και κρύα νύχτα του Οκτωβρίου 1976, στη Νέα Υόρκη, όταν η φίλη μου είπε να πάμε στο Ashbury Park κλαμπ, στο New Jersey, να ακούσουμε ζωντανά τον μεγάλο τραγουδιστή και συνθέτη Μπρους Σπρίνγκστιν, τον αποκαλούμενο "Αφεντικό" (The Boss). Ήταν η πρώτη φορά που τον άκουγα ζωντανά και μάλιστα από τόσο κοντά, που ο ιδρώτας του προσώπου του από την τεράστια ενέργεια που έβγαζε πάνω στη σκηνή, εκτοξεύονταν στο πρόσωπο μου. Έκτοτε, και για όσα χρόνια έμεινα στην Αμερική, έτρεχα σε κάθε συναυλία του, για να απολαύσω αυτή, την απίστευτη ενέργεια που έβγαζε το φαινόμενο και "αφεντικό" της ροκ μουσικής, και τη μετέδιδε όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε όποιον τον άκουγε. 

Ηχογραφούσε τα τραγούδια του και έκανε περιοδείες με το συγκρότημα E Street Band και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία.

Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή τής περιγραφής των καθημερινών "μαχών" των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Born in the U.S.Α. τον έκανε έναν απ' τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στη δεκαετία τού '80 εντός των συνόρων. Έχει προσφέρει δε και κοινωνικό έργο στη γενέτειρά του, το Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και αλλού, ενώ επίσης "απάντησε" στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με το άλμπουμ του The Rising.

Έχει κερδίσει 20 βραβεία Γκράμι, 2 χρυσές σφαίρες και ένα βραβείο Όσκαρ, ενώ συνεχίζει να διατηρεί έναν τεράστιο αριθμό θαυμαστών ανά τον κόσμο. Έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 120 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.