ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σκοτώθηκε η πιο όμορφη Κούρδη αντάρτισσα

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι θέλει μια τόσο όμορφη γυναίκα στη φωτιά της μάχης; Όσοι την έβλεπαν απορούσαν. Και όμως... Αυτή η φαινομενικά εύθραυστη γυναίκα αποδείχθηκε ο τρόμος του φανατικού Ισλάμ. 

Οι τζιχαντιστές του ISIS, έβλεπαν στους εφιάλτες τους την Κούρδη, Άζια Ραμαζάν Αντάρ. Όπου τους πετύχαινε μαζί με άλλους Κούρδους μαχητές στη Βόρεια Συρία, δεν τους άφηνε σε χλωρό κλαρί. Το όνομα της είχε γίνει θρύλος για τους Κούρδους μαχητές σπέρνοντας τον φόβο στις γραμμές των τζιχαντιστών.

Ντυμένη πάντα με στολή παραλλαγής, με τα μακριά μαλλιά της πλεγμένα κοτσίδες, το αυστηρό, αλλά συνάμα τρυφερό βλέμμα της και το ζεστό χαμόγελο της, είχε κερδίσει τους συντρόφους της και στο πεδίο της μάχης. Έμπαινε στη φωτιά πρώτη και δεν έκανε πίσω ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς. 

Η Άζια ήταν μόλις 22 ετών. Ήταν από τις δεινότερες μαχήτριες του YPJ (Yekîneyên Parastina Jin‎), στο οποίο ανήκουν οι γυναίκες μαχήτριες του Κουρδιστάν. Περίπου 10.000 γυναίκες. Πίστευε στην ισότητα ανδρών και γυναικών και το αποδείκνυε εμπράκτως στη μάχη.

Ο θάνατος της στη μάχη ανακοινώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί. 

 

Πριν φύγει τόσο γρήγορα από αυτήν τη ζωή, έδωσε ένα στέρεο ηθικό πρότυπο που ξεφεύγει από τα συνήθη που προβάλλουν τα περιοδικά και οι στήλες Life Style 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman