ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η παραολυμπιονίκης που συγκίνησε ολόκληρη την ανθρωπότητα!Δείτε το βίντεο

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Βραζιλιάνα παραολυμπιονίκης Marcia Malsar χθες έδωσε ένα μάθημα ζωής σε όλους μας. Σε όλους εμάς που κάθε μέρα χάνουμε τη δύναμή και την ελπίδα μας επηρεασμένοι από τα καθημερινά προβλήματα.

Η θρυλική παρουσία χρειάστηκε μόνο μια στιγμή για να μας αποδείξει πως η δύναμη της θέλησης και η προσήλωση στο στόχο αρκούν για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Την ώρα που μετέφερε τη φλόγα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας λαμπαδηδρομίας μετά την είσοδο της Ολυμπιακής Φλόγας στο Μαρακανά, η Marcia έπεσε και ξανασηκώθηκε αμέσως για να συνεχίσει την πορεία της, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Το κοινό του Μαρακανά την αποθέωσε, όχι μόνο επειδή μέσα από αυτή τη στιγμή υπογράμμισε το νόημα και την ουσία των Παρολυμπιακών Αγώνων, που ξεκίνησαν στο Ρίο τα ξημερώματα, όσο και επειδή, ήταν, εκείνη τη μια στιγμή, η ζωντανή απόδειξη του τι σημαίνει η δύναμη της θέλησης.

Η Βραζιλιάνα, πρώην χρυσή ολυμπιονίκης των 200 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 αφού έπεσε, σηκώθηκε και συνέχισε να περπατά, αρνούμενη μάλιστα τη διακριτική βοήθεια των εθελοντών που έσπευσαν στο πλευρό της.

Το βίντεο ανέβηκε αμέσως στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter των Παραολυμπιακών Αγώνων με την λεζάντα: «Αυτό που μας ορίζει είναι το πόσο καλά σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε».

Όπως ήταν φυσικό, έκανε τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης να αποθεώνουν την πρώην αθλήτρια.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο κ. Αρτέμης Σώρρας δήλωνε ότι οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι η ντροπή της ανθρώπινης φύσης. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο με τα συγκεκριμένα λόγια. Ας μείνουμε στη Marcia Malsar και το φωτεινό παράδειγμά της. Αξίζει.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman