ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ηράκλεια 2016: Αυτοκίνητα-«στολίδια» κατέκλυσαν το Ηράκλειο Αττικής (pics-vids)

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Image 16
Image 17
Image 18
Image 19
Image 20
Tweet
Share

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στη γιορτή των παλαιών αυτοκινήτων, που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 11/9/2016 στην παιδική χαρά του Ηρακλείου.

 

Του Λάμπρου Κατσαρού

Αυτοκίνητα πολλών ετών με τους οδηγούς τους έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στα φετινά «Ηράκλεια». Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν τα βλέμματα κλέβει μία καταπράσινη επιβλητική Chevrolet του 1926 που οι ζάντες της είναι κατασκευασμένες από ξύλο.

Λίγο πιο πέρα δεσπόζει ο μαύρος ντελικάτος «τυφώνας». Το θρυλικό Desoto του κ. Ιωάννη Ζερβάκη και των υιών του. Ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε κομμάτι, κομμάτι με εξαρτήματα που προέρχονταν κυρίως από την Αμερική. Αυτοκίνητο που πραγματικά βλέπεις στις ταινίες και νοιώθεις την επιθυμία να βρεθεί στο δρόμο σου κάποια στιγμή.

Μηχανολογικά ξεχωρίζει. Αρκεί να πούμε ότι το συγκεκριμένο όχημα φέρει κινητήρα 7.000 κυβικών περίπου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, εξαιτίας της φινέτσας του, χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες του σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις (κυρίως γάμους).

iraklia 21

Προχωρούμε μόλις λίγα μέτρα όταν το βλέμμα μας συναντά το κατακόκκινο TVR. Η προέλευσή του εντοπίζεται στο Λονδίνο. Το «αφεντικό» του γυρίζει τη μίζα και ο θόρυβος που προκαλείται από τις αλλεπάλληλες γκαζιές είναι πραγματικά εκκωφαντικός.

iraklia 22

Δεν μας αφήνουν όμως παραπονεμένους και τα υπόλοιπα τετράτροχα. Bentley, Jaguar και αρκετά ακόμη κοσμούν τη παιδική χαρά του Νέου Ηρακλείου.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και θιασώτες των παλαιών αυτοκινήτων σπεύδουν να φωτογραφηθούν με αυτά τα «στολίδια».

iraklia 24

Ανάμεσά σε αυτούς και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος. Όπως δήλωσε στην κάμερα του Penna.gr «τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο Ηράκλειο είναι αυτοκίνητα ανεκτίμητης αξίας, κυρίως από ιστορικής πλευράς. Για πρώτη φορά η ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιών Αυτοκινήτων) επισκέπτεται το Ηράκλειο και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτό το γεγονός. Το πιο παλιό αυτοκίνητο μας πηγαίνει στο 1924 ενώ το πιο πρόσφατο κάπου στο 1971. Αυτή την εκδήλωση λοιπόν θα την καθιερώσουμε. Πρώτα απ’ όλα γιατί το αυτοκίνητο είναι στην καθημερινότητά μας. Θα έλεγα πως έχουμε την υποχρέωση να διδάξουμε την ιστορία του αυτοκινήτου. Μάλιστα σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ θα φέρουμε κοντά μας και τα σχολεία για να γνωρίσουν τα παιδιά την εξέλιξη των αυτοκινήτων στο χρόνο».

Αναφερόμενος στην επιτυχία της διοργάνωσης που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Νέο Ηράκλειο σχολίασε «Ο κόσμος έδωσε το παρόν στα Ηράκλεια, ήρθε να θαυμάσει από κοντά τα αυτοκίνητα παρόλο που ίσως η ώρα δεν ήταν η κατάλληλη. Με την προσέλευσή του έδειξε ότι αγαπά το παλιό αυτοκίνητο. Εμείς πήραμε το μήνυμα για του χρόνου».

iraklia 25

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι από το Δήμο Ηρακλείου τιμήθηκε ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος ο κ. Αντώνης Ζερβάκης.

Με ένα μεγάλο χαμόγελο λοιπόν, οδηγοί, αυτοκίνητα και τοπικοί φορείς ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου…

iraklia 26

iraklia 27

iraklia 28

iraklia 30

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman