ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόσο ετών είναι η νεότερη πιλότος του κόσμου;

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι όμορφη, φρέσκια, λαμπερή και κυρίως… η νεότερη πιλότος σε εμπορική αεροπορική εταιρεία! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της easyJet, η κοπέλα από τη Βρετανία είναι 26 ετών και κερδίζει τον τίτλο της πιο μικρής πιλότου.

Πρόκειται για την Kate McWilliams, από το Carlisle της Βρετανίας, η οποία «πέταξε» για πρώτη φορά σε ηλικία 13 ετών, πριν αποφασίσει να ξεκινήσει επαγγελματικά μαθήματα σε ηλικία 19 ετών. Το Μάιο του 2011 ξεκίνησε να εργάζεται στην «easyJet» ως συγκυβερνήτης, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του κυβερνήτη αεροσκάφους. Μια εκπρόσωπος της «easyJet» αποκάλυψε πως διενεργήθηκε έρευνα από την εταιρεία, η οποία κατέληξε στο ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιος νεαρότερος κυβερνήτης αεροσκάφους σε εμπορική αεροπορική εταιρεία. 

«Προσωπικά δεν νομίζω πως έχει σημασία η ηλικία μου. Έχω περάσει από την ίδια εκπαίδευση και την ίδια πρακτική με κάθε άλλον κυβερνήτη, οπότε έχω αποδείξει πως είμαι ικανή ανεξάρτητα από την ηλικία μου. Πλέον με ρωτούν πόσο χρονών είμαι σχεδόν κάθε μέρα, γεγονός που δεν συνέβαινε όταν ήμουν συγκυβερνήτης», δήλωσε η 26χρονη, ενώ συμπλήρωσε πως «συνήθως την ερώτηση για την ηλικία μου την κάνουν μέλη του πληρώματος, αλλά κάποιες φορές ρωτούν και οι επιβάτες. Όταν τους λέω ότι είμαι 26 ετών, οι περισσότεροι άνθρωποι ξαφνιάζονται ευχάριστα και εντυπωσιάζονται από το επίτευγμά μου σε τόσο νεαρή ηλικία».

kate mcwilliams2

Ακόμα πιο εντυπωσιακό καθίσταται το κατόρθωμα της κοπέλας αν σκεφτεί κανείς πως από το σύνολο των πιλότων των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών μόλις το 5% είναι γυναίκες. Η 26χρονη μάλιστα, αποκάλυψε πως η απουσία γυναικών από τη θέση αυτή, την έκανε να πιστεύει πως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό για εκείνη να γίνει κυβερνήτης ενός αεροσκάφους. Η Julie Westhorp, πρόεδρος του βρετανικού Συνδέσμου Γυναικών Πιλότων, υποστήριξε πως ελπίζει ότι η πρόοδος της 26χρονης θα ωθήσει και άλλες γυναίκες να κυνηγήσουν μια καριέρα ως πιλότοι.

ad 220569150

Η κυβερνήτης Kate McWilliams, μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στη Μάλτα έχοντας ως συγκυβερνήτη τον Luke Elsworth, o οποίος είναι ο νεαρότερος πιλότος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

mainMediaSize0x480 x0 x1 y0 y1 format typeimage publishtrue alf ticketguest image

kate

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman