ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένας ράπερ πρόσφυγας μιλά για τη ζωή του(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Tammam είναι ένας 19χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που πλέον μένει στην Ελλάδα, ενώ έχει όνειρο να γίνει ένας επαγγελματίας ράπερ. Στο βίντεο που δημιούργησε ο David P. Alexander, ο νεαρός εξηγεί πώς έφτασε στην Αθήνα και τι αποτελεί πηγή έμπνευσής του. «Γράφω μουσική για ό,τι θέλω να καταδικάσω στη ζωή μου», γράφει χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνει πως με τη ραπ μπορεί να μιλήσει για τα πράγματα που φοβάται.

Διαβάστε το μήνυμα του καλλιτέχνη:

«Όταν μεγαλώνεις και προχωράς στη ζωή, μαθαίνεις πολλά πράγματα. Έχεις περισσότερη εμπειρία και σε αφορούν περισσότερα θέματα. Όταν γράφω δεν το κάνω επειδή πρέπει αλλά επειδή το έχω ανάγκη. Και πιστέψτε με έχω τόσα πολλά θέματα να θίξω.

Το όνομά μου είναι Tammam Jamour. Μαζί με άλλους πρόσφυγες μένουμε σε δύο δωμάτια ενός ξενοδοχείου κάτω από την σκέπη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Στόχος μου είναι να φύγω από την Ελλάδα και να εγκατασταθώ αλλού.

Όλα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2016. Από την πόλη μου κατευθυνθήκαμε προς την πόλη της Χάμα, ενώ από εκεί μεταφερθήκαμε σε άγνωστα μέρη. Είναι εκεί που παρακαλάς για τη συμπόνια του κόσμου, εκεί που δεν έχεις άλλη ελπίδα. Φτάσαμε στην Ελλάδα με μια μικρή βάρκα. Ήταν πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ότι μπορεί κανείς να φανταστεί… Είναι επικίνδυνο για όλους τους πρόσφυγες. Ήμουν τυχερός. Στ’ αλήθεια πολύ τυχερός.

Κάνω ραπ από την ηλικία των 15 ενώ τότε επικεντρωνόμουν στα θέματα που απασχολούν τους έφηβους. Η προσφυγιά μετέτρεψε την οπτική μου και για τη μουσική, η θεματολογία μου μετατοπίστηκε. Μιλώ για τα ζητήματα που φοβάμαι και έτσι νιώθω δυνατός. Η ζωή μου τώρα ξεκινά από το μηδέν. Μαθαίνω νέα πράγματα και θέλω να πειραματιστώ περισσότερο στη μουσική. Θέλω να δημιουργήσω κάτι καινούριο. Αυτή είναι η ελπίδα μου και το όραμά μου.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman