ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Έλληνες φοιτητές μας έκαναν περήφανους

Tweet
Share
Tweet
Share

Γνωρίζετε τι είναι τα MOOCs (Massive Open Online Courses); Πρόκειται για Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Ελλάδα κερδίζει τον τίτλο όχι μόνο της πρώτης χώρας σε αριθμό διαδικτυακών φοιτητών του Χάρβαρντ αλλά και επίσης έχει και το υψηλότερο ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης των μαθημάτων.

Όπως εξηγεί ο κ. Στέφανος Τραχανάς, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, με ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης μαθημάτων 13,6% των εγγραφόμενων στα μαθήματα.

Παράλληλα είναι πρώτη στον αριθμό διαδικτυακών φοιτητών στα MOOCs του Χάρβαρντ, τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών, δηλαδή με κριτήριο τον αριθμό εγγραφέντων φοιτητών ανά εκατομμύριο κατοίκων της χώρας προέλευσης. Το 13,6% από τους εγγραφομένους στα μαθήματα τα ολοκληρώνουν και παίρνουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Έτσι η χώρα μας είναι αυτή με το υψηλότερο στον κόσμο ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης μαθημάτων, ποσοστό υπερτριπλάσιο από τον μέσο όρο, που είναι μόλις 4,3% όπως αναφέρει η έκθεση Evaluating Geographic Data in MOOCs.

Στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται η Ισπανία με μέσο όρο αποφοίτησης 12,72% και στην τρίτη θέση η Γερμανία με 12,68%. Τις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες (240.000 φοιτητές), η Ινδία (54.000 φοιτητές) και ο Καναδάς (22.000 φοιτητές).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman