ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς τα άτομα με αυτισμό μπορούν να διασφαλίσουν τον κυβερνοχώρο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Αlan Turing, o ιδιοφυής Βρετανός μαθηματικός, ήταν επικεφαλής της ομάδας που έσπασε τον κώδικα Enigma των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πιστεύεται πως ήταν αυτιστικός. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη, τα άτομα που πάσχουν από αυτισμό έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξειδικευτούν και να κατανοήσουν θέματα τεχνολογίας τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στη διαφύλαξη του έθνους και την εξέλιξη της κοινωνίας.

 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εξηγούν πως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν με αυτισμό. Στις ΗΠΑ, αναμένεται μέχρι το 2020 οι αυτιστικοί άνθρωποι να αριθμούν τα 3 εκατομμύρια. Το 70-90% των ατόμων αυτών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι άνεργοι ή αυτοαπασχολούμενοι.

Η κοινή αντίληψη είναι πως τα αυτιστικά άτομα έχουν περιορισμένες δυνατότητες και είναι δύσκολο να εργαστούν σε οποιαδήποτε δουλειά. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που διαγνώστηκαν με αυτισμό έχουν διανοητικές ικανότητες ωστόσο άνω του μέσου όρου. Λίγοι όμως έχουν την ευκαιρία να αξιοποιηθούν σωστά στις κατάλληλες θέσεις. Να σημειωθεί επίσης πως η χρηματοδότηση από το κράτος για τα προγράμματα που αφορούν άτομα με αυτισμό είναι ιδιαίτερα μικρή, ενώ περισσότερα χρήματα διατίθενται για τις μελέτες των αιτίων που οδηγούν στην ασθένεια.

Μέχρι το 2020 οι αυτιστικοί άνθρωποι θα αριθμούν τα 3 εκατομμύρια

Σε τι όμως θέσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών στον τομέα της ασφάλισης του κυβερνοχώρου. Σε παγκόσμιο επίπεδο η ζημία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από εγκληματίες, τρομοκράτες και εχθρικά κράτη προβλέπεται να υπερβεί τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019.

autism

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ασθενών έχουν τις ικανότητες για να εργαστούν και να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο. Μέχρι σήμερα επιχειρήσεις όπως oι Microsoft, SAP και Freddie Mac τρέχουν πιλοτικά προγράμματα για την πρόσληψη ατόμων με αυτισμό σε θέσεις που αφορούν κυρίως τεχνικά θέματα. Το Ίδρυμα Gates, το Ινστιτούτο Milken και το Ίδρυμα Hilibrand έχουν επίσης χρηματοδοτήσει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων.

Αυτή την ώρα στις ΗΠΑ υπάρχει ανάγκη για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής ώστε να υπάρξει συντονισμός των δημόσιων φορέων, των επιχειρήσεων και των οργανισμών ώστε τα πολύτιμα αυτά μυαλά να εισχωρήσουν στο εργατικό δυναμικό. Η προσπάθεια μπορεί να ξεκινήσει από εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο υπάρχουν θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας που είναι άμεσα διαθέσιμες.

Πριν από μισό περίπου αιώνα, ο Alan Turing άνοιξε το δρόμο ώστε να κατακτήσουμε την τεχνολογία που εξακολουθεί να διαμορφώνει τον κόσμο μας. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα απειλή και οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την κοινωνική πρόκληση ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman