ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όχι απλώς «άλλος ένας δίσκος» από τους Rolling Stones

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Άγγελου Κωβαίου 

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016… Αν κάποιος τολμούσε να ονειρευτεί πριν από μισό αιώνα ότι μία μουσική μπάντα της εποχής θα εξακολουθούσε να βγάζει δίσκους, θα μπορούσε να γράψει κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Δεν είναι όμως απλώς «μια μπάντα».

Κι όμως, έχουν περάσει 55 χρόνια από τότε που ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς συναντήθηκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο Μικ κρατούσε παραμάσχαλα κάτι αμερικανικούς μπλουζ δίσκους, ο Κιθ τους λιγουρεύτηκε – λίγοι μπορούσαν να τους έχουν εκείνες τις εποχές. Πήγαν στο σπίτι, τους έβαλαν στο πικάπ, έφτιαξαν την μπάντα και…  τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Όχι μόνο της μουσικής, αλλά ολόκληρης της κουλτούρας του 20ου και του 21ου αιώνα.

Αύριο Παρασκευή λοιπόν, η μπάντα αυτή που είχε πάρει το όνομά της από ένα κομμάτι του Μάντι Γουότερς κάνει κάτι που έως σήμερα δεν είχε κάνει: οι Rolling Stones κυκλοφορούν  έναν δίσκο με αποκλειστικό περιεχόμενο μπλουζ διασκευές.

Υπό μία έννοια επιστρέφουν στις ρίζες τους, αυτοί ήταν που έφεραν τα μπλουζ στην Βρετανία και τον κόσμο, έσωσαν από την αφάνεια τους μάστορες του είδους και τους έδωσαν φήμη και λίγο χρήμα στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Σήμερα οι Rolling Stones είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από ό,τι ήταν τα είδωλά τους όταν τα ανέσυραν από την αφάνεια. Το μόνο που δεν τους λείπει είναι το χρήμα. 

Και στα γεράματά τους παίζουν την μουσική που γέννησε όλες τις άλλες. 

Και την παίζουν όπως κανείς άλλος.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman