ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το δίλημμα του Δικαστή. Η περίπτωση του Βόλου

Tweet
Share
Tweet
Share

Πριν από λίγες ημέρες στο Βόλο, ένας απελπισμένος έσπασε το παράθυρο ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου, προσποιούμενος ότι επιχειρούσε διάρρηξη και, στη συνέχεια πήγε και παραδόθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία ομολογώντας με συντριβή την πράξη του. 

Τα κίνητρά της; Ήθελε να τον κλείσουν στη φυλακή ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό και μια ασφαλή στέγη. Η συνέχεια αποδείχθηκε ανατρεπτική. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ αρνήθηκε από συμπόνοια να τον μηνύσει και ο δικαστής όπου τον προσήγαν οι αστυνομικοί, τον άφησε αμήχανος ελεύθερο ελλείψει κατηγορίας.

Θα μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει ότι σωστά ο δικαστής αρνήθηκε να τον καταδικάσει. Όμως που βρίσκεται σε αυτήν την περίπτωση το σωστό;

Το δίλημμα είναι οριακό και υπερβαίνει τα συνήθη. Διότι εφαρμόζοντας το νόμο, επιτελεί το καθήκον του. Ωστόσο, παραβαίνοντάς τον και στέλνοντας αυτόν τον φτωοδιάβολο "Αγιάννη" στη φυλακή, θα ήταν καλύτερα με τη συνείδησή του.

Μπροστά σε όσα περνάει ο τόπος, θα λέγαμε ότι η ιστορία αυτή, δεν είναι παρά μόνο μια αμελητέα ψηφίδα. Όμως υπάρχουν πολλές παρόμοιες. Κι αν προστεθούν όλες μαζί, συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της ιστορίας των ανθρώπων και των παθών τους σε αυτή την ανελέητη και παρακμιακή εποχή, όπου η πολιτική έχει αφανίσει από τον κόσμο κάθε ελπίδα.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman