ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν οι πλούσιοι δείχνουν την ευαίσθητη πλευρά τους

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνήθως απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης με τα καμώματα, τις υπερβολικές απαιτήσεις και την πολυέξοδη ζωή τους. Ο λόγος για τους διασημότερους star του κόσμου, κάποιοι εκ των οποίων ωστόσο έχουν διαθέσει μέρος της ιδιοκτησίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άλλοι για το θεαθήναι και άλλοι γιατί πραγματικά το νιώθουν, προσφέρουν στο συνάνθρωπο ό,τι τους περισσεύει και επιδεικνύουν την ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρά τους.

Το περασμένο Σάββατο, ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s πραγματοποίησε στη Φλόριντα των ΗΠΑ δημοπρασία μιας συγκεκριμένης LaFerrari και ειδικότερα της 500ης και τελευταίας που βγήκε από τη μονάδα παραγωγής του Maranello. Το όχημα κατασκευάστηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων στην κεντρική Ιταλία, έπειτα από απαίτηση του πρόεδρου της μάρκας και επικεφαλής του ομίλου FCA, Sergio Marchionne. Είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα Rosso Corsa, φέρει λευκές λεπτομέρειες στο καπό και στο χώρο του κινητήρα, το σήμα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στην άκρη του ρύγχους και δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

ferrari

Αν και οι εκτιμητές του οίκου θεωρούσαν πως το αυτοκίνητο θα πιάσει περίπου 5 εκατ., τελικά πωλήθηκε για 7.000.000 δολάρια, με όλο το ποσό να δίνεται στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα δωρίσουν το 99% των μετοχών του Facebook που έχουν υπό την κατοχή τους και η αξία τους υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια. Η δωρεά έγινε μέσω ανοιχτού γράμματος στο νεογέννητο μωρό τους που ήρθε στη ζωή μόλις πριν από μια εβδομάδα.

zuker

Τα φιλανθρωπικά σχέδια του κ. Ζούκερμπεργκ είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της αύξησης του ενδιαφέροντος για την φιλανθρωπία στους νέους δισεκατομμυριούχους της Silicon Valley, οι οποίοι σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές μεγιστάνων που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό χώρο, εμφανίζονται πρόθυμοι να διαδώσουν τον πλούτο τους, ενώ είναι ακόμα νέοι. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι 31 ετών, και η Δρ Τσαν είναι 30. Φυσικά το ζευγάρι μπαίνει σε «αχαρτογράφητα νερά» με μια φιλανθρωπική κίνηση τόσο μεγάλης κλίμακας, αν και στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει και άλλες δωρεές, όχι όμως τόσο σημαντικές σε χρηματική αξία.

Η λίστα με τους πιο φιλάνθρωπους celebrities του κόσμου δεν τελειώνει εδώ. Για όσους δεν το γνωρίζατε, η συμπαθητική –σύμφωνα με την άποψη των περισσοτέρων- Ellen Degeneres έχει δωρίσει αμέτρητα χρήματα στον οργανισμό «American Red Cross», ενώ εξαιτίας της λατρείας που έχει για τα ζώα, είναι θερμή υποστηρίκτρια των κακοποιημένων ζώων και της καμπάνιας «The Gentle Barn».

ellen

Η ιδιαίτερα δημοφιλής Selena Gomez  έχει θαυμαστές που την ακολουθούν πιστά από όλο τον κόσμο. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε για εκείνη είναι πως συμμετέχει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και είναι η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF.

 selena

Στο παρελθόν το διάσημο ζευγάρι των Will & Jada Pinkett Smith ζήτησε από συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τα χρήματα που θα ξόδευαν για να τους πάρουν δώρα γενεθλίων, σε φιλανθρωπίες. Με τον τρόπο αυτό, παρείχαν σε περισσότερους από 400 κατοίκους της Αιθιοπίας νερό. Έχουν ιδρύσει μάλιστα το Will and Jada Smith Family Foundation και έχουν δώσει 126,000 δολάρια στον οργανισμό Lupus Foundation, 200,000 δολάρια στο Baltimore School for the Arts και 52,000 δολάρια στο the Make-A-Wish.

smith

H Taylor Swift βοηθάει γενικά τα παιδιά που έχουν ανάγκη και είναι ενεργό μέλος της UNICEF, του Ερυθρού Σταυρού ενώ τo 2012 και το 2013 είχε την πρώτη θέση στη λίστα με τους διάσημους με φιλανθρωπικό έργο του Today.com. Συγκεκριμένα το 2012 έδωσε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ενώ προσφέρει επίσης εργασία σε ανθρώπους με καρκίνο αποδεικνύοντας έμπρακτα πόσο ευαισθητοποιημένη είναι γύρω από αυτά τα θέματα.

taylor

Ο Matt Damon είναι δημιουργός του φιλανθρωπικού οργανισμού Water.org, ο οποίος βοηθάει να προωθηθεί το καθαρό νερό σε τριτοκοσμικές χώρες που πάσχουν από λειψυδρία, ενώ ακόμα είναι και φανατικός υποστηρικτής της ONE Campaign που βοηθά στην εξάλειψη του AIDS σε υποβαθμισμένες χώρες.

damon

Ο διάσημος ηθοποιός Mel Gibson έχει δωρίσει 10 εκατομ. δολάρια στα νοσοκομεία παιδιών με σοβαρές ασθένειες και 7 εκατομ.δολάρια σε εκκλησία του Μαλιμπού και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά.

mel

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman