ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αφγανή γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από το δολοφόνο της

Tweet
Share
Tweet
Share

Το μοναδικό λάθος στη ζωή της Lina είναι πως γεννήθηκε γυναίκα στο Αφγανιστάν. Αναγκάστηκε να παντρευτεί τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της αφού πρώτα την είχε βιάσει, ενώ πλέον η 23χρονη βρίσκεται σε ελληνικό καταυλισμό για τους μετανάστες.

Όπως κατήγγειλε η ίδια μιλώντας στο BBC, αυτή την ώρα ο άνδρας της την καταδιώκει ενώ απειλεί να τη σκοτώσει. Η ιστορία της επιβεβαιώθηκε και από κάποια ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση που ανέλαβε την υπόθεσή της.

Ο σύζυγός της κυνηγά την ίδια και τα δυο τους παιδιά που βρίσκονται στη Μυτιλήνη εδώ και κάποιους μήνες.

«Ο άνδρας αυτός με βίασε όταν ήμουν 16 ετών. Με βασάνισε, ασέλγησε πάνω μου και με άφησε χωρίς φαγητό για τέσσερις ημέρες. Κρυβόμασταν αλλά τελικά μας βρήκε», λέει η Lina στους δημοσιογράφους μέσα από τον καταυλισμό.

baby

Η ίδια με τα παιδιά της ξεκίνησαν από την Καμπούλ, πέρασαν το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, ενώ το καλοκαίρι κατέληξαν στην Ελλάδα.

«Ξέρει ακριβώς πού βρίσκομαι και θα έρθει εδώ για να με σκοτώσει. Φοβάμαι για τα παιδιά μου», τονίζει η 23χρονη κοπέλα.

H Iris Sequera, εθελόντρια από τη Βαρκελώνη βοήθησε την κοπέλα ώστε να βρει άσυλο στην Ισπανία και να προστατευτεί. Η οργάνωση “Refugees Welcome” στην Ισπανία έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο της 22 ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις οι οποίες ωστόσο πρέπει να λάβουν έγκριση από την ισπανική κυβέρνηση.

Η Sequera στο μεταξύ εξηγεί πως και η ίδια έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της μέσω του facebook. «Κάποια μέρα κάποιος με έκανε add στο facebook, ενώ μου έγραψε κάτι στα αραβικά. Είπε ότι ήταν ο σύζυγος της Lina και ό,τι θέλει να μάθει γι’ αυτήν, ωστόσο δεν τον ήξερα και τον μπλόκαρα», λέει η εθελόντρια.

Ο σύζυγος εμφανίστηκε και πάλι, ζητώντας από τη Sequera να ενώσει την οικογένειά του που δήθεν είχε χαθεί στον πόλεμο. «Ο επικίνδυνος αυτός άνδρας στη συνέχεια απείλησε και μένα», υπογραμμίζει η ίδια.

baby 4

Όπως αναφέρει η ισπανική οργάνωση, η Λίνα έχει άδεια να βάζει λουκέτο στο καταφύγιο της, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο γενικά δεν επιτρέπεται.  

Η Ισπανία μέχρι τον Οκτώβριο προχώρησε στην επανεγκατάσταση 867 αιτούντων άσυλο ενώ έχει συμφωνήσει να δεχθεί πάνω από 17.000 πρόσφυγες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman