ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο ISIS δίνει 1 εκ. δολάρια για το όμορφο κεφάλι της

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επικηρύξει την Τζοάννα Παλανί και προσφέρει αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον σκοτώσει την όμορφη Κούρδισσα αντάρτισσα που ζει στη Δανία, και άφησε τις σπουδές της το 2014 για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Η Τζοάννα Παλανί, 23 ετών, δικάζεται αυτές τις μέρες στην Κοπεγχάγη επειδή πήγε στη Μέση Ανατολή και πολέμησε ενάντια στον ISIS. 

Οι Αρχές της Δανίας έχουν ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στους πολίτες της χώρας να εμπλέκονται σε ξένους πολέμους ως εθελοντές.

Αν κι αυτός ο νόμος έγινε για να αποτρέψει μουσουλμάνους της Δανίας να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, οι αρχές της Δανίας συνέλαβαν με αυτόν τον νόμο την-Κουρδικής καταγωγής από το Ιράν- Τζοάννα, που είναι φοιτήτρια φιλοσοφίας, επειδή πήγε στην πατρίδα της να πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ο παγκόσμιος Τύπος ασκεί δριμεία κριτική στη Δανία για τη στάση της απέναντι στην Τζοάννα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με δύο χρόνια φυλάκιση εάν κριθή ένοχη.

Η Τζοάννα έγινε «διάσημη» τόσο στη Δανία όσο και παγκοσμίως επειδή είναι ένα όμορφο νεαρό και δροσερό κορίτσι που τα άφησε όλα για να πολεμήσει τους τρομοκράτες.

Έμεινε συνολικά ένα χρόνο στη Μέση Ανατολή και επέστρεψε το 2015.

Από τότε μέχρι σήμερα ζούσε κανονικά στην Κοπεγχάγη, μέχρι που η Δικαιοσύνη της χώρας αποφάσισε να τη δικάσει.

«Πώς αποτελώ απειλή για τη Δανία και άλλες χώρες όταν υπήρξα στρατιώτης σε έναν επίσημο στρατό (Πεσμεργκά) που η ίδια η Δανία υποστηρίζει και εκπαιδεύει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος;», διερωτήθηκε με ανάρτησή της στο Facebook όταν οι Αρχές της Δανίας της κατέσχεσαν το διαβατήριο.


Όμως σαν να μην έφταναν οι δικαστικές περιπέτειες για μια πράξη φιλοπατρίας,  23χρονη φοιτήτρια επικηρύχθηκε και από το Ισλαμικό Κράτος.

Χρησιμοποιώντας τα δίκτυά του στα social media ο ISIS προσφέρει αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον κόψει το κεφάλι της Τζοάννας.

Η Τζοάννα, που κατάγεται από το ιρανικό Κουρδιστάν, γεννήθηκε σε προσφυγικό στρατόπεδο στην πόλη Ραμάντι του Ιράκ κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Κόλπου.

Οι γονείς της κατάφεραν και πήραν πολιτικό άσυλο στη Δανία όπου και μεγάλωσε ως παιδί.

Η Τζοάννα, που το λέει η ψυχή της, πολέμησε τόσο στις γραμμές των Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ όσο και στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) των Κούρδων της Συρίας.

Η δίκη της στη Δανία ξεκινά στις 20 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.