ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρίγωνο του τρόμου σε Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο και Ζυρίχη

Tweet
Share
Tweet
Share

Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις, με απόσταση λίγων μόνο ωρών η μία από την άλλη συγκλόνισαν τον πλανήτη και δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας, καθώς το παιχνίδι της ασφάλειας των πολιτών μοιάζει να χάνεται. Το μίσος και ο φανατισμός κερδίζουν έδαφος πια και στην Ευρώπη, που δέχθηκε και νέα πλήγματα, σε Βερολίνο, Ζυρίχη, αλλά και Κωνσταντινούπολη.

Στο Βερολίνο η επίθεση είχε συνταγή ISIS, στην Κωνσταντινούπολη το χέρι του δολοφόνου όπλισε το μίσος για την κατάσταση στη Συρία, ενώ στη Ζυρίχη είχαμε επίθεση από την... άλλη πλευρά, εναντίον ισλαμιστών που προσεύχονταν.

Εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα-Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος

Νεκρός από πυροβολισμούς στη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα έπεσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία για την έκθεση «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», όταν ένας άνδρας που βρισκόταν πίσω του πυροβόλησε εναντίον του.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δράστης ήταν ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς από το Αϊδίνιο ήταν πράγματι αστυνομικός και, μάλιστα, υπηρετούσε σε ειδική κατασταλτική μονάδα αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας.

Ο 22χρονος όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πριν ανοίξει πυρ πυροβολώντας θανάσιμα τον Καρλόφ και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα ανθρώπους, φώναξε «Ο Αλλά είναι μεγάλος» και έλεγε: «Μην ξεχάσετε το Χαλέπι, μην ξεχάσετε τη Συρία».

Μακελειό στο Βερολίνο 

Πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο λόγω της ξέφρενης πορείας ενός φορτηγού, το οποίου με μεγάλη ταχύτητα σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης και παρέσυρε πλήθος πολιτών στο διάβα του, με συνέπεια το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Η επίθεση που χαρακτηρίζεται επισήμως τρομοκρατική  θυμίζει την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι, αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου.

Πυροβολισμοί και τραυματίες στο Ισλαμικό κέντρο Ζυρίχης

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε ισλαμικό κέντρο στην Ζυρίχη, στο ισλαμικό κέντρο της πόλης. Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε και το πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί με τις αρχές, αν συνδέεεται με το περιστατικό.

Όπως ανέφεραν οι ελβετικές αρχές, οι τρεις τραυματίες βρέθηκαν ακριβώς μπροστά στην πόρτα του ισλαμικού κέντρου, ενώ ο δράστης διέφυγε αμέσως.

Την ώρα της επίθεσης εντός του κτιρίου, το οποίο χρησιμοποιείται και ως τζαμί, βρίσκονταν μέσα και προσεύχονταν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman