ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γκρεμίστηκε ένα ταμπού. Διεμφυλικό παιδί στο εξώφυλλο του National Geographic

Tweet
Share
Tweet
Share

Το πρώτο διεμφυλικό άτομο που ποζάρει σε εξώφυλλο γνωστού περιοδικού στις ΗΠΑ, είναι η Έϊβερι Τζάκσον, 9 ετών, από το Κάνσας.

Το τεύχος Ιανουαρίου του 2017 του National Geographic επέλεξε το μικρό αυτό κορίτσι, το οποίο ποζάρει πάνω από τον τίτλο: «Gender Revolution» (Η επανάσταση του φύλου).

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Έϊβερι είναι η ιδανική επιλογή γι' αυτό το ιστορικό ορόσημο.

«Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι, είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι» δηλώνει η ίδια. Η οικογένειά της μικρής υποστηρίζει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων εδώ και χρόνια.

Σε μια σειρά από βίντεο στο YouTube και το Glaad, η μητέρα του κοριτσιού αφηγείται την ιστορία της. Ο πατέρας της, Τιμ Τζάκσον, ανέφερε στους New York Times πώς το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί. Ο ρόλος του γονιού, όπως ανέφερε, δεν αλλάζει.

«Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους» έγραψε στους New York Times, προσθέτοντας: «Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου γι' αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;».

 

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman