ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο άνθρωπος που άλλαξε το στυλ του Αλέξη Τσίπρα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αν για κάτι έχει ξεχωρίσει η σημερινή κυβέρνηση, εκτός από την ιδεολογική της ταυτότητα, είναι για την πληθώρα σχολίων που έχει προκαλέσει ο ενδυματολογικός κώδικας των μελών της.

Ο διεθνής Τύπος δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει το εξαιρετικά διπλωμένο μαντηλάκι στο πέτο του πρωθυπουργού που παρέπεμπε σε μια άλλη δεκαετία, ενώ πολλά ακούστηκαν και για τα κοστούμια που έχει επιλέξει να φορέσει στις μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις του.

Ποιος άνθρωπος κρύβεται πίσω από τις ενδυματολογικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα; Ο Παναγιώτης Γιαννέτος, και για όσους δεν γνωρίζουν, ο γιος του Δημήτρη Γιαννέτου και κληρονόμος της μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης που μετρά ήδη όχι ένα, ούτε δύο, αλλά εκατό ολόκληρα χρόνια ζωής…!

Πρόκειται για τον απόγονο της οικογένειας των Γιαννέτων, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ενδυμασία όλων των πρωθυπουργών της χώρας από την αρχή της Μεταπολίτευσης.

aaa

Η ασφαλής επιλογή

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής φορώντας ένα χειροποίητο κοστούμι που θα έφερε ελληνική υπογραφή, οι συνάδελφοι του έσπευσαν να εντοπίσουν τον Δημήτρη Γιαννέτο, ο οποίος άμεσα έστειλε το γιο του να πάρει μέτρα στον πρωθυπουργό. Το ραντεβού τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ενώ με βάση τις πληροφορίες, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη συμπάθεια.

Ο Παναγιώτης Γιαννέτος ήταν εκείνος που πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει το μαντηλάκι στο πέτο έτσι ώστε να δώσει στο ρούχο μια πρωτότυπη νότα, ενώ το ύφασμα που επέλεξε για να ράψει το κοστούμι είχε το χρώμα μιας περίεργης σκούρας απόχρωσης του γκρι με μπλε νερά. Σύμφωνα άλλωστε με τους ενδυματολόγους το χρώμα παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε συναντήσεις τέτοιου είδους αφού επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ψυχολογία των συνομιλητών.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια Γιαννέτου κατάγεται από την Καλαμάτα. Εκεί ο Δημήτρης Γιαννέτος φτιάχνει το πρώτο ραφτάδικο και το 1954 στην Καλαμάτα ανοίγει το δικό του ο γιος του Παναγιώτης. Πρωτοποριακός για την εποχή του έφυγε στην Ιταλία όπου και σπούδασε σχέδιο ενώ γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα ενημερωνόταν διαρκώς για τα υφάσματα και τις νέες τάσεις. Την αγάπη του κληρονόμησε και ο γιος του Δημήτρης ο οποίος συνεχίζει μαζί με τον γιο του Παναγιώτη την τέχνη της οικογένειας.

giannetos3

Το βάπτισμα του πυρός με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο πρώτος που ντύθηκε με κοστούμι που έφερε την υπογραφή του Δημήτρη Γιαννέτου ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου: «Με τον Ανδρέα είχαμε γίνει φίλοι. Ήταν απλός και εύκολος σαν πελάτης. Άκουγε νέες προτάσεις και ήταν ανοιχτός σε νέες ιδέες. Μάλιστα αυτός με παρότρυνε να ράψω και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας» λέει ο κύριος Γιαννέτος και εξηγεί:

«Απέφευγα να ράψω τον Καραμανλή γιατί ραβόταν στον Ησαία (σ. σ έναν άλλον ράφτη της εποχής) και είχα ακούσει ότι ήταν λίγο περίεργος. Μια μέρα ο Ανδρέας με ρώτησε αν τον ράβω και όταν του είπα τον προβληματισμό μου, μου είπε: «Ο Κωνσταντίνος είναι θαυμάσιος άνθρωπος. Να ράψεις και για αυτόν». Κάπως έτσι έγινε και η επαφή μου με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πήγαινα στην Προεδρία και του έπαιρνα μέτρα. Ήταν ευγενής άνθρωπος αλλά λίγο πιο κλειστός από τον Ανδρέα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.