ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ψηφίζουμε τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο προκαλεί συμμετρική αμηχανία και στους δύο πόλους του εθνικού μας εκκρεμούς.

Στους μισαλλόδοξους εθνικιστές και τους εθναμύντορες, επειδή αυτός, ένα κατάμαυρο μεταναστάκι από τη Νιγηρία άπλωσε με πείσμα τις ρίζες του στον τόπο μας και τον υπερασπίζεται σαν δικό του με πλατύ χαμόγελο και άδολη θέρμη.

Και στους αφελείς και ανυποψίαστους οικουμενιστές για τον ίδιο ακριβώς λόγο: επειδή ξαναθυμίζει δήθεν ξεπερασμένες έννοιες όπως πατρίδα και εθνικά σύμβολα τις οποίες προσπαθούν επιπόλαια να υπερβούν, οι εκπρόσωποι ενός ανιστόρητου και ασπόνδυλου κοσμοπολιτισμού.

Οι υπόλοιποι, ή τουλάχιστον πολλοί από αυτούς, θέλουμε να ξεχνάμε πως αν δεν είχαν πέσει απάνω του οι προβολείς του ΝΒΑ, η τύχη του σίγουρα θα ήταν διαφορετική... 

Τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης στο ΝΒΑ όπου αγωνίζεται και κλέβει δικαιωματικά τις εντυπώσεις, έκανε μια καταπληκτική προσπάθεια, συμπληρώνοντας μόλις στα 22 του χρόνια το μόνο κομμάτι του πάζλ που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.

Η ομάδα του οι Μιλγουώκι Μπακς έπαιζε στο μυθικό Madison Square Garden κι έχανε από τους New York Nicks με 104-103. Ο αγώνας πήγαινε προς το τέλος κι απομέναν λίγα βασανιστικά δευτερόλεπτα. Ήταν η στιγμή που ο Giannis βγάζοντας μια σπουδαία άμυνα, υποχρέωσε τον Ρόουζ να στείλει τη μπάλα έξω από τις γραμμές.

Οι διαιτητές, αφού συμβουλεύτηκαν το replay, έδωσαν στους Μπακς μια τελευταία ευκαιρία 8,6 δευτερολέπτων για να «κλέψουν» το ματς. Ο κόουτς διέταξε να πάρει την πρωτοβουλία ο Αντετοκούμπο, κι εκείνος το έβαλε λυτρωτικά, με ένα σουτ εκτός ισορροπίας και με έναν αντίπαλο κρεμασμένο πάνω του, καταγράφοντας ένα Buzzer Beater- το καλάθι της τελευταίας στιγμής.

Το ταμπλό έγραψε 105-104 και μετά ο Γιάννης χάθηκε στις αγκαλιές του προπονητή και των συμπαικτών του.

Στην έξοδο του γηπέδου μετά τον αγώνα τον περικύκλωσαν εκατοντάδες φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, για να τον αποθεώσουν μέσα στο τσουχτερό κρύο. Προσηνής και χαμογελαστός, όπως πάντα, δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν και υπέγραφε αυτόγραφα μοιράζοντας ευχαριστίες σε όλους για τα καλά τους λόγια.

Κοντοστάθηκε μόνο μπροστά σε κάποιον Ομογενή που του ζήτησε να υπογράψει στην ελληνική σημαία. «Όχι ρε παιδιά πάνω στη σημαία» είπε με σύνεση και σοβαρότητα κι ανέβηκε στο λεωφορείο της ομάδας. Υπάρχει πιο ηχηρό ράπισμα για τους νεοναζί τύπου Μιχαλολιάκου που δεν τον θεωρούν Έλληνα, αλλά και για όσους στην αντίπερα όχθη υποστηρίζουν πως η σημαία που καίγεται στις διαδηλώσεις είναι ένα απλό κομμάτι πανί;  

Αυτός ο λαμπρός επαγγελματίας που κάνει εξωπραγματικές εμφανίσεις στο ΝΒΑ και είναι Έλληνας από επιλογή προτείνεται από την ομάδα του ώστε να λάβει μέρος στο φετεινό All Star Game των πρωταγωνιστών του βορειοαμερικανικού μπάσκετ στις 19 Φεβρουαρίου με την προτροπή των Μπακς «Vote Greek! Vote Giannis!».

Αν το καταφέρει θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα το πατήσει το παρκέ αυτής της μεγαλειώδους μπασκετικής γιορτής. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στην Ελλάδα γι’ αυτό; Να τον ψηφίσουμε. Ο τρόπος είναι απλός: γράφουμε στα social media το όνομα «Giannis Antetokounmpo» και, δίπλα, #NBAVote.

Μπορούμε να το κάνουμε είτε με ένα δικό μας tweet, ή κάνοντας retweet σε κάποιο άλλο tweet, ή με «απάντηση». Το ίδιο και στο Facebook: γράφουμε στο λογαριασμό μας το ονοματεπώνυμο του παίκτη και το hashtag #NBAVOTE. Επίσης, μέσω του επίσημου application του ΝΒΑ για κινητά, και μέσω Google. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 16 Ιανουαρίου.

Γιώργος Χατζηδημητρίου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman