ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί κρατείται ο γιος της Πόλας Ρούπα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε άλλη περίπτωση ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον το βαρύγδουπο Τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που διαθέτει, θα είχε βγει στα κεραμίδια.

 

Όμως έχουνε περάσει πέντε μέρες από την στιγμή που η καταζητούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Πόλα Ρούπα, σύζυγος του έγκλειστου Ν, Μαζιώτη συνελλήφθη μαζί με τον 6χρονο γιό της σε πρωινή έφοδο των αρχών στο σπίτι όπου διέμεναν στην Ηλιούπολη και η ευαισθησία των Συριζαίων δεν λέει να…συγκλονιστεί από το γεγονός ότι το ανήλικο παιδί, αντί να παραδοθεί στους φυσικούς συγγενείς του, είναι ουσιαστικά κρατούμενο!

Μετά τις πρώτες αμήχανες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ από τις οποίες πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τελεί υπό την επιμέλεια ειδικών παιδοψυχολόγων, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εδέησε να ανακοινώσει ότι ο 6χρονος δεν κρατείται, αλλά, φιλοξενείται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σάββατο μεσημέρι ο αειθαλής και επίμονος Μανώλης Γλέζος αποφάσισε να επισκεφτεί το ανήλικο παιδί για να του προσφέρει ένα παιχνίδι.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε, η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή, επιτρέποντας το συμπέρασμα ότι, ο 6χρονος στην πραγματικότητα κρατείται.

Είναι προς τιμήν του Κώστα Μπακογιάννη, του οποίου ο πατέρας δολοφονήθηκε στην εξώπορτα του γραφείου του από την «17 Νοέμβρη», ότι βλέποντας το κακοστημένο και άθλιο θέατρο των αρχών, ζήτησε δημόσια από την πρώτη στιγμή, να παραδοθεί ο μικρός στη γιαγιά και τη θεία του που ασφαλώς είναι σε καλύτερη θέση να το περιθάλψουν.

Ανακοίνωση έβγαλε και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα, αλλά υποκείμενα δικαιωμάτων».

Και βεβαίως προκάλεσε σοβαρές απορίες η ανοικτή επιστολή των Γιατρών της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ψευδείς και παραπλανητικές» και προσθέτουν πως «ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο».

Αν αυτή η καταγγελία αληθεύει, θα πρέπει να βρεθούν οι γιατροί που έδωσαν την συγκατάθεσή τους σε αυτόν τον παράλογο εγκλεισμό και να εξηγήσουν πειστικά από ποια ψυχική διαταραχή πάσχει αυτό το μικρό παιδί. Από τους Πολάκηδες και την κυβέρνηση εν γένει, δεν περιμένουμε τέτοιες ευαισθησίες. Η (πολιτική) διαταραχή τους είναι δεδομένη…

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman