ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αρτέμης Σώρρας: Ένας απατεώνας δισεκατομμυριούχος

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκεί γύρω στο 2012 όταν η χώρα έμπαινε πλησίστια στα σκοτεινά νερά της κρίσης, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας παράξενος τύπος ονόματι Αρτέμης Σώρρας ο οποίος δήλωνε δεξιά κι αριστερά ότι έχει στην άκρη 600 δις οικονομίες με τις οποίες μπορεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας και να ξεπληρώσει τις οφειλές των πολιτών.

Που τα βρήκε; Η τελευταία εκδοχή που έδωσε ο ίδιος ήταν ότι πούλησε την διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα στον πλανητάρχη Ομπάμα για να ταξιδεύουν με φθηνά καύσιμα στο διάστημα οι αποστολές της NASA!.. 

Κανονικά, μετά από μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να τον έχουν μπαγλαρώσει σε κάποιο Ίδρυμα εγκλεισμού μπας και γυρίσει στα συγκαλά του, ή τουλάχιστον να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Όμως η τελευταία, με μια εντελώς αψυχολόγητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το 2013 έκρινε πως ο Σώρρας, «δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δις δολαρίων […] που έχει ενσωματωθεί σε έξη διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου».

Μάταια οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ που ερεύνησαν σοβαρά το θέμα, διαμήνυσαν από το 2014 στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας και τα χαρτιά που επικαλείται δεν υφίστανται.

Ο Σώρρας ανενόχλητος περιδιάβαινε την ελληνική Επικράτεια και συσπείρωνε πυρήνες μελών που ίδρυσαν 200 γραφεία της οργάνωσής του, η οποία από απλή ΜΚΟ, μετεξελίχθηκε σε πολιτική κίνηση -με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, της οποίας οι δωδεκαθεϊστές οπαδοί δίνουν το όρκο του πολίτη- οπλίτη στον Δία- και με τίτλο «Ελλήνων Συνέλευσις».

Κραδαίνοντας ανά χείρας οι θερμόαιμοι οπαδοί του την δικαστική απόφαση που προαναφέραμε πηγαίνουν στις Εφορίες αξιώνοντας διαγραφή των χρεών τους και φέρνοντας σε απόγνωση τους κατά τόπους Έφορους, οι οποίοι μάταια προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Στο κλίμα αυτό, εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας, προφανώς παρόμοιας ψυχοσύνθεσης με το ακροατήριο του Σώρρα, διέταξε πριν από λίγο καιρό προκαταρκτική έρευνα σε βάρος διοικητή μεγάλου ταμείου επειδή αρνήθηκε να δεχθεί συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα που χορηγεί αφειδώς ο Σώρρας.

Όμως χρειάστηκε να χυθεί αίμα και να χάσει τη ζωή της η άμοιρη παιδοψυχολόγος στη Λαμία από έναν παράφρονα ακόλουθο του Σώρρα πριν από μερικές μέρες, ώστε να αρχίσει το πράγμα να σοβαρεύει και ο απερίγραπτος αυτός τύπος να τεθεί πλέον για τα καλά στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.

΄Ηδη τα τελευταία 24ωρα ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία ο επιχειρηματίας Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους, ο οποίος τους έχει αποκηρύξει.

Ειδικότερα, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή για τα εν λόγω τρία αδικήματα τα οποία τελέστηκαν στην Πάτρα από όπου κατάγεται ενώ, η σύζυγός του -από το ίδιο δικαστήριο- για τα ίδια αδικήματα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Όλα αυτά συμβαίνουν αυτές τις μέρες ακριβώς δίπλα μας και αυτοί οι απελπισμένοι και αμαθείς που δώσανε βάση στα λόγια του, ζούνε ανάμεσά μας…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman