ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι είναι βιασμός;

Tweet
Share
Tweet
Share

Βιασμός είναι η σεξουαλική πράξη χωρίς τη συναίνεση κι αυτό δεν είναι πάντα μια σκηνή βίας από αγνώστους μέσα σε σκοτεινούς κι έρημους δρόμους. Αντιθέτως, ένα τραγικό ανάλογο συμβάν μπορεί να γίνει πράξη και από γνωστούς, φίλους, ακόμα και συντρόφους, και μάλιστα χωρίς καν να συνειδητοποιούν -ή προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουν- πως «όχι» σημαίνει στ’ αλήθεια «όχι».

Στην Αμερική το 47% των βιαστών είναι φίλοι ή γνωστοί του θύματος. Στη χώρα μας μόνο το 2015 η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για έναν βιασμό κάθε τρεις ημέρες. Ο αριθμός εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν έναν άνθρωπο που, σε πολλές περιπτώσεις, είναι σύντροφός τους.

Σε εκτενείς έρευνες που δημοσιεύονται στην Αμερική οι άνδρες φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται το βιασμό ως βιασμό κι αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο.

Για όλους αυτούς τους λόγους η εικονογράφος Άλλι Κέρκαμ αποφάσισε να φτιάξει αυτό το κόμικ, το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από το 10%.

Η 24ώρη τηλεφωνική γραμμή SOS, στο 15900, προσφέρει με αστική χρέωση υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.

pop

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman