ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία της πρώτης κυρίας της ΝΥPD

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Tweet
Share

Mary Shanley γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1896 και αφού μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένειά της, αποφάσισε με τόλμη να ενταχθεί στη ΝΥPD.

Mαζί με άλλες γυναίκες αστυνομικούς, τον πρώτο χρόνο της πρόσληψής της, της ανέθεσαν να συλλαμβάνει μέντιουμ, μάντεις και άλλους επαγγελματίες του είδους που εξαπατούσαν τον κόσμο για να βγάλουν χρήματα.

Τα επαγγέλματα που ήταν παράνομα εκείνη την εποχή ασκούνταν κυρίως από τους μετανάστες, ενώ η αστυνομία ανέθετε τις υποθέσεις κυρίως σε γυναίκες.

Αργότερα η αρμοδιότητά της Shanley ήταν να καταδιώκει πορτοφολάδες. Ντυνόταν όπως μια τυπική πωλήτρια, πήγαινε από το ένα μαγαζί στο άλλο, ενώ κάποιες φορές τη συνόδευε η ανιψιά της, η οποία λειτουργούσε ως δόλωμα.

Το 1934 η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στις γυναίκες που εργάζονταν στο σώμα όπλα. Λίγα χρόνια αργότερα η Shanley θα είναι η πρώτη γυναίκα της ΝYPD που θα χρησιμοποιήσει όπλο εν ώρα καθήκοντος, ρίχνοντας στον αέρα μια προειδοποιητική βολή για να σταματήσει έναν ύποπτο σε έναν κεντρικό δρόμο.

Πριν καν το συνειδητοποιήσει, η αστυνομικός έγινε διάσημη, ενώ το πρόσωπό της κυκλοφορούσε σε πολλές τοπικές εφημερίδες. Με το πέρασμα του χρόνου η θαρραλέα κυρία απέκτησε το παρατσούκλι «Deadshot Mary».

Η Shanley θεωρείται η πρώτη κυρία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έλαβε ανάλογη τιμή. Η καριέρα της εκτροχιάστηκε το 1941 όταν την έπιασαν να πυροβολεί μέσα σε ένα μπαρ ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Σύντομα επανήλθε στο χώρο για να αποχωρήσει οριστικά το 1957.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman