ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προσευχήσου για να σώσεις την επιχείρησή σου

Tweet
Share
Tweet
Share

Σπύρος Πολυχρονόπουλος 

Η είδηση, αν και δεν έπαιξε σε πολλά Μέσα, τραβάει το μάτι… «Ημερίδα με θέμα: "η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς", διοργανώθηκε στη Σπάρτη».

Ο τίτλος του δελτίου Τύπου σε… τραβάει για να μάθεις περισσότερα.

Διοργανωτές ήταν το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τόπος διεξαγωγής, το αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Είτε πιστεύει, είτε δεν πιστεύει κανείς στον Θεό ή την έννοια της προσευχής, έχει πραγματικά ενδιαφέρον η προσέγγιση των διοργανωτών, που θα μπορούσε εν πολλοίς να αποτυπωθεί με τον τίτλο «Προσευχήσου για να σώσεις την επιχείρησή σου».

Επειδή, όμως, δεν είναι σωστό να κρίνουμε τα πράγματα επιδερμικά και είναι καλό να μπαίνουμε στην ουσία, ας σταθούμε στις τοποθετήσεις των ομιλητών της εκδήλωσης.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, είπε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς την προσευχή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στη ζωή μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ως άνθρωποι είμεθα πολύ αδύνατοι, αλλά γινόμεθα και παντοδύναμοι όταν έχουμε επικοινωνία με το Θεό. Ο ίδιος ο Κύριος το λέει ``χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα``. Άρα λοιπόν, εξ ορισμού η προσευχή ανοίγει δρόμους και διευκολύνει στην εργασία τον κάθε άνθρωπο, αφού του εξασφαλίζει και τη συνεργασία».

Γενικώς, στην εκδήλωση επιχειρήθηκε «η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου - τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς (στελέχη του ιδιωτικού, δημόσιου, μη κερδοσκοπικού τομέα). Επίσης η συσχέτιση της Νοεράς Προσευχής με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Μιλάμε, για τρομερή "προσευχική" εξειδίκευση....

Τι είναι, όμως, η νοερά προσευχή;                                  

Στην εκδήλωση απαντήθηκε και αυτό το ερώτημα, καθώς έγιναν και σεμινάρια της σωστής εφαρμογής στην πράξη της νοεράς προσευχής, που έχει ειδική τεχνική.

«Παίρνοντας τη σωστή στάση στο σώμα και φέρνοντας το κεφάλι στο στήθος προφέρεται πολύ ήσυχα η προσευχή μέσα από τον αέρα της αναπνοής. «Κύριε, Ιησού Χριστέ», λέμε στην εισπνοή και «ελέησόν με» στην εκπνοή. Κατά τον χρόνο της εισπνοής, η προσοχή του νου παρακολουθεί την κίνηση του εισπνεόμενου αέρα και συγκεντρώνεται στο άνω μέρος της καρδίας», ήταν η γλαφυρή περιγραφή στην εκδήλωση.

Παράλληλα, ασκήθηκε και έντονη κριτική στην Παιδεία μας, που όπως τόνισε ένας εκ των ομιλητών «αντί να ανησυχεί αγωνιούσα για την κυριαρχούσα ανευθυνότητα, αντί να προβληματίζεται και αντί να κατευθύνει τον άνθρωπο προς διαχρονικά επιβεβαιωμένες αξίες και λύσεις, μετεωρίζεται και ταξιδεύει ανέμελα στον αέρα, τραγουδώντας περασμένα μεγαλεία της, χωρίς σταθερό και σοβαρό προσανατολισμό. Η Παιδεία μας σήμερα κατάντησε να είναι μία αδιάφορη, αστήρικτη, αντεστραμμένη αξία που κρέμεται από ψηλά και ανάποδα, γι` αυτό και νιώθουμε όλοι μας τόσο ζαλισμένοι…»

Ότι είμαστε ζαλισμένοι, είμαστε… Πέρα από τις όποιες ενστάσεις, σε αυτό θα συμφωνήσουμε και θα κλείσουμε αποφεύγοντας περαιτέρω σχόλια. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε να βρεθούμε αφορισμένοι στα καλά καθούμενα…

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman