ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Penna επισκέφτηκε την πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Meat Pro είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα και από το Σεπτέμβρη ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται επαγγελματίες αλλά και μη του είδους που θέλουν να εξασκηθούν καλύτερα στην τέχνη του κρέατος και να εξελίξουν την εργασία τους. To Penna μίλησε με την κ. Κατερίνα Μπράλιου, μία εκ των συντονιστών του εγχειρήματος για το όραμα αλλά και τα σχέδια της σχολής. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

-Πότε δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή ιδιωτικής εκπαίδευσης στο κρέας και ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας;

Η ΜEAT PRO, η 1η ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες της επίσημα φέτος τον Σεπτέμβρη, για να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκπαιδευτούν στο κρέας και σε θεωρητικό επίπεδο αλλά κυρίως σε πρακτικό.

Εμπνευστής της ιδέας, ιδιοκτήτης της σχολής και καθηγητής μαγειρικής επί σειρά ετών είναι ο Chef κος Στέλιος Μαστοράκος.

meat2

-Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής ποια είναι και πόσοι φοιτητές έχουν γραφτεί στη σχολή σας;

Αμέσως μετά τα εγκαίνια της σχολής στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα επικοινωνούν μαζί μας, καθημερινά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν αυτά που διάβασαν στο internet ή στον κλαδικό τύπο σε σχέση με την σχολή μας.

Η Σχολή MEAT PRO μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερους από 130 μαθητές εκ των οποίων το 1/3 εκπαιδεύεται στο Βασικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης Κρεοπώλη. Οι υπόλοιποι, συμμετείχαν στο μηνιαίο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στο κρέας απευθυνόμενο σε επαγγελματίες μάγειρες και κρεοπώλες ή συμμετείχαν στα επαγγελματικά μας σεμινάρια γύρω από το κρέας (εβδομαδιαία, ημερήσια ή ολιγόωρα).

-Σε ποια διεθνή πρότυπα στηρίχτηκε η σχολή; Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τη Bigard.

Η πρώτη ιδιωτική σχολή στο χώρο του κρέατος έχει θα έλεγε κανείς εξ’ ορισμού τη υποχρέωση να θέσει τα υψηλότερα standards εκπαίδευσης. Και αυτό έχουμε κάνει. Η οργάνωση και η δομή των σπουδών μας έχει στηριχθεί στα πρότυπα των μεγαλύτερων αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Γαλλίας και της Δανίας, χώρες με τεράστια παράδοση στο μοσχάρι και στο χοιρινό αντίστοιχα. Η αποκλειστική συνεργασία μας με τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία μοσχαρίσιου κρέατος στην Ευρώπη την εταιρεία BIGARD, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικού υλικού με τους συμβούλους της BIGARD, αλλά και η συνεργασία μας με την διάσημη σχολή The Danish Meat College της Δανίας, η οποία λειτουργεί και συμβουλευτικά σε ζητήματα προγράμματος σπουδών, αποτελούν βασικούς πυλώνες στους οποίους έχει στηριχθεί το πρόγραμμα σπουδών. Αυτή η σύνδεσή μας με τις καλύτερες σχολές του εξωτερικού, σε συνδυασμό με το υψηλότατο ακαδημαϊκό επίπεδο των καθηγητών μας, την πρακτική εμπειρία τους στον τομέα του ο καθένας και τις υπερσύγχρονες πραγματικά εγκαταστάσεις μας, αποτελούν εχέγγυα για την «Αριστεία» που είναι η βασική μας αξία ως Σχολή.

-Ποιο είναι το πρόγραμμα σπουδών; Τι πρέπει περίπου να πληρώσει κάποιος ανάλογα με τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει;

Στη MEAT PRO έχουμε επικεντρωθεί σε 3 εκπαιδευτικές ενότητες: στο Βασικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (Basic), το Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης (Advanced) και τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με βάση το κρέας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Βασικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (Basic) μπορεί κάποιος απο το μηδέν να σπουδάσει Κρεοπώλης. Αποκτά εξειδίκευση στον τομέα του τεμαχισμού και μαθαίνει στην πράξη στο υπερσύγχρονο εργαστήριο κρεάτων MEAT PRO Lab. Εκπαιδεύεται ολοκληρωμένα στο επάγγελμα του κρεοπώλη, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Με αυτό το πρόγραμμα στοχεύουμε στη δημιουργία επαγγελματιών με αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητες τους. Η φοίτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πρωινά ή βραδινά μαθήματα, περιλαμβάνει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλείο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν γενικά με την κοπή κρέατος, να ανοίξουν δικό τους κρεοπωλείο ή να εργαστούν ως υπάλληλοι σε κρεοπωλεία και super market.

Στο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης ενώνουμε τις δυνάμεις μας με καταξιωμένους καθηγητές και επαγγελματίες του χώρου και δημιουργούμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για κρεοπώλες, μάγειρες και chef. Στο συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων οι σπουδαστές εξειδικεύονται στην κοπή του κρέατος, γνώση που αποτελεί την απόλυτη βάση για άριστο μαγειρικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα αυτό, οι σπουδαστές θα έχουν εξειδικευθεί και εξασκηθεί πρακτικά: στις ειδικές κοπές όλων των ειδών κρέατος, στην προετοιμασία εξειδικευμένων παρασκευασμάτων, στην παρασκευή μαρινάδων για εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα, στην οργάνωση και λειτουργία της “Ζεστής γωνιάς” στο κρεοπωλείο. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 εβδομάδες (100 ώρες) και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής MEAT PRO.

Στα Σεμινάριά μας, παρακολουθούμε έμπειρους σεφ και κρεοπώλες να κόβουν και να μαγειρεύουν κρέας μπροστά στα μάτια μας. Η διαδικασία εκμάθησης γίνεται εύκολη υπόθεση. Η θεματολογία των σεμιναρίων ποικίλλει, καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών. Τα σεμινάριά μας απευθύνονται από ερασιτέχνες της κουζίνας και Food bloggers μέχρι έμπειρους σεφ, μάγειρες και κρεοπώλες.

K.A. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.