ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η μελαγχολική νυφούλα του Πολέμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Η θλίψη στο πρόσωπο αυτού του νεαρού κοριτσιού που παντρεύτηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων της Μοσούλης, μετά την αποχώρηση του ISIS, αποτυπώνει τη βαρειά και προκαθορισμένη της μοίρα. 

Πριν από το γάμο τους ο 25χρονος Ντανόν και η 16χρονη νύφη οδηγήθηκαν σε ένα «σαλόνι ομορφιάς» έξω από το στρατόπεδο για να ετοιμαστούν για τον γάμο.

Αν και το ζευγάρι κατάγεται από την Αραβία, οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου ανέφεραν πως οι ίδιοι ντύθηκαν με κουρδικές παραδοσιακές φορεσιές που συμβόλιζαν την συνύπαρξη.

Η νύφη ήταν έντονα βαμμένη στο πρόσωπο, φορούσε μία τιάρα στο κεφάλι και δεν χαμογελούσε καθόλου, ακόμη και όταν ήταν μαζί με το σύζυγό της στο αυτοκίνητο και όλοι τους φωτογράφιζαν.

Οι γυναίκες στο Ιρακ μπορούν να παντρευτούν σύμφωνα με τον νόμο από τα 18 και πάνω, ωστόσο με γονική συναίνεση η παντρειά όσων είναι πάνω από 15χρονών είναι αποδεκτή.

Ο γάμος ήταν ο δεύτερος που έγινε στο στρατόπεδο μετά την φυγή του Isis από την πόλη, όπου τώρα δεκάδες κάτοικοι μένουν σε σκηνές.

Η Μοσούλη ήταν υπό το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους από το καλοκαίρι του 2014, ενώ από το Οκτώβριο του 2016 υπήρξε μία συντονισμένη προσπάθεια από την Ιρακινή κυβέρνηση για να εκτοπισθεί και να νικηθεί το ISIS.

 Οι Ιρακινές δυνάμεις κήρυξαν το ανατολικό μέρος της πόλης "πλήρως απελευθερωμένο" τον περασμένο μήνα, αλλά οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να κατέχουν ολόκληρη την πόλη στα δυτικά του ποταμού Τίγρη.

Φωτογραφίες: ASSOCIATED PRESS 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.