ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο κύριος Κλαούντιο Ρανιέρι δεν μένει πια στο Λέστερ...

Tweet
Share
Tweet
Share

Λίγους μόλις μήνες από τότε που ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε τη Λέστερ από Σταχτοπούτα Πριγκίπισσα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία της το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Αγγλίας, η ιδιοκτησία του Συλλόγου τον απέλυσε σκαιά από το τιμόνι του προπονητή, εκτιμώντας κυνικά ότι κάποιος έπρεπε να θυσιαστεί για τα κακά αποτελέσματα της Ομάδας που την διατηρούν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.  

Ο κόσμος της ομάδας φυσικά, δεν είδε με καλό μάτι την απόλυση του τεχνικού του συλλόγου που ύφανε ένα από τα γοητευτικότερα παραμύθια στην διαδρομή του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου με παίχτες χωρίς αυτοεκτίμηση, από τα αζήτητα και ξέσπασε σε μηνύματα οργής στα social media. 

Θέση υπέρ του Ρανιέρι πήραν και διάφορες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών, ο παληός άσος των γηπέδων και παιδιόθεν οπαδός των «Αλεπούδων» Γκάρι Λίνεκερ που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως ήταν απαράδεκτη η απόφαση της διοίκησης. 

Εκείνος όμως που διατύπωσε ανοικτά τις ενστάσεις του σχετικά με τις επιταγές του σύγχρονου μάνατζμεντ και των ηθών της νέας εποχής, ήταν ο special one Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ανέβασε μια φωτογραφία στο instagram όπου είναι αγκαλιασμένος με τον Ρανιέρι και συνόδευσε το ποστάρισμά του με την εξής φράση: «Πρωταθλητής Αγγλίας και καλύτερος προπονητής της χρονιάς για τη FIFA. Απολύθηκε. Αυτό είναι το νέο ποδόσφαιρο Κλαούντιο. Συνέχισε να χαμογελάς φίλε μου. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει την ιστορία που έγραψες».

Άλλωστε και ο Μουρίνιο έχει πικρή πείρα, αφού είχε επίσης απολυθεί λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία με την Τσέλσι. 

Η απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι ήρθε, ενώ είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση του Ταϊλανδού αντιπροέδρου της Λέστερ με το εύκολο όνομα, Αγιαβάτ Σριβανταναπράμπα ότι η Διοίκηση στηρίζει ανυπερθέτως τον Ιταλό προπονητή.  

Την ίδια ώρα, η Mirror, με διάθεση ειρωνείας, συμβαουλεύει τον Αντόνιο Κόντε, προπονητή της Τσέλσι που οδηγεί σήμερα την κούρσα του πρωταθλήματος, να… προσέχει για τη θέση του, σε περίπτωση που όντως στεφθεί πρωταθλητής.

Ακόμα πιο σκληρή είναι η στάση του ιταλικού Τύπου, που χαρακτηρίζει «αχάριστους» τους ανθρώπους της Λέστερ και τους Άγγλους συνολικά. 

«Το όνειρο μου πέθανε. Μετά την ευφορία της προηγούμενης σεζόν κατά την οποία αναδειχθήκαμε πρωταθλητές, ο,τι ονειρεύτηκα ήταν να μείνω στη Λέστερ. Δυστυχώς δεν ήταν γραφτό» εξομολογήθηκε σε συγκινητικό μήνυμά του προς τους στεναχωρημένους οπαδούς που τον λατρεύουν ακόμα, με πληγωμένη υπερηφάνεια ο Ρανιέρι.

Την εκδίκησή του από την Διοίκηση την πήρε λίγες ώρες αργότερα, με τρόπο που μονάχα ένας αριστοκράτης μπορούσε. Από κύκλους που δεν πρόσκεινται στον Ιταλό, γιατί ο ίδιος το κράτησε από σεμνότητα μυστικό, έγινε γνωστό, ότι φεύγοντας από την πόλη, χάρισε την αποζημίωσή του, ύψους 1,5 εκ. στερλινών σε ένα φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Λέστερ που συνδράμει τους άπορους. Κύριος σε όλα!..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman