ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το 2018 οι πρώτοι τουρίστες στο διάστημα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες «τουρίστες» σε πτήση γύρω από τη Σελήνη έως το τέλος του 2018, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Έλον Μασκ.

Ο νέος πύραυλος της εταιρείας "Falcon Heavy", θα στείλει στο φεγγάρι τους επιβάτες μέσα στη διαστημική κάψουλα Dragon και όπως έγινε γνωστό, ήδη δύο -προς το παρόν ανώνυμοι- ιδιώτες έχουν καταβάλει μέρος του σημαντικού κόστους ώστε να πάρουν μέρος στην αποστολή, σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα ονόματα των υποψήφιων αστροτουριστών θα κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και την συμμετοχή τους.

Οι δύο επιβάτες, θα εκπαιδευθούν κατάλληλα και θα είναι οι μόνοι επιβαίνοντες στο διαστημικό σκάφος. Το τουριστικό πακέτο διάρκειας 1εβδομάδας, περιλαμβάνει μία περιφορά γύρω από τη Σελήνη, κατά την οποία ο ταξιδιώτης θα απολαύσει την μοναδική θέα του μπλε πλανήτη και της σελήνης αλλά δεν προβλέπεται προσελήνωση.

Σύμφωνα με τον Μασκ, το Dragon, θα προσεγγίσει την επιφάνεια του φεγγαριού, μετά θα απομακρυνθεί στο διάστημα και τελικά θα επιστρέψει με αλεξίπτωτο στη Γη. Το συνολικό ταξίδι μπορεί να είναι 500.000 έως 650.000 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τελική τροχιά του σκάφους, που θα μοιάζει με εκείνη της αποστολής «Απόλλων 8».

Ο Μασκ δεν παρέλειψε να τονίσει την σοβαρότητα της αποστολής και τους υπαρκτούς κινδύνους της και διαβεβαίωσε πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελαχιστοποίησής τους.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, θα έχουμε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μετά το 1972.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman