ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιδού ο λόγος που η Τζάκι Κένεντι παντρεύτηκε τον Ωνάση

Tweet
Share
Tweet
Share

Μετά την τραγική δολοφονία του συζύγου της και Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Τζάκι ήταν, ίσως, η πιο διάσημη χήρα, αλλά λίγοι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να την προσεγγίσουν. Ο David Ormsby-Gore, Βρετανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, επίσης χήρος, υπήρξε παλιός φίλος του Κένεντι και στενός σύμβουλός του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

 

Μετά τον θάνατο της συζύγου του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Orsmby Gore ήρθε πιο κοντά με τη Τζάκι και τελικά της έκανε πρόταση γάμου. Ωστόσο, η Τζάκι την απέρριψε, αφού είχε ήδη πάρει την απόφαση να παντρευτεί τον Ωνάση. 

Την απόφασή της εξηγεί σε μία από τις επιστολές που βρέθηκαν φυλαγμένες από τον εγγονό του Ormsby-Gore: "Αν καταφέρω ποτέ να βρω ανακούφιση και παρηγοριά - αυτό θα γίνει με κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με το γεμάτο πόνο παρελθόν μου", έγραψε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τους New York Times. "Μπορώ να τα καταφέρω τώρα - αν ο κόσμος μας αφήσει".  Έτσι, παντρεύτηκε τον Έλληνα Κροίσο, Αριστοτέλη Ωνάση, διότι ως γνωστόν, το χρήμα ανακουφίζει τον πόνο...

Οι συνολικά 18 επιστολές, γραμμένες από την Τζάκι, εκτέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου στη γκαλερί του οίκου Bonhams στη Νέα Υόρκη. Ο οίκος θα οργανώσει δημοπρασία στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για την πώλησή τους μεταξύ 100.000 και 150.000 στερλινών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.