ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ντέλια έχει νεύρα...

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολύ καιρό πριν καταφτάσει φουριόζα στα μέρη μας από την Κύπρο, είχε προηγηθεί η ίδια της η φήμη. Σκαιά, επίμονη, προσβλητική, άκαμπτη. Έτσι είναι όλοι οι αφοσιωμένοι ετερόφωτοι που αντλούν ισχύ από τα αφεντικά τους. Η Ντέλια Βελκουλέσκου φαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά τον εαυτό της, σαν να λύνει λογαριασμούς με το βαθύ και σκοτεινό οικογενειακό της παρελθόν. 

Όταν κάποια στιγμή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είδε τις προτάσεις του σχετικά με το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων να καταρρέουν μπροστά στο τείχος των αρνήσεων της Βελκουλέσκου είπε έξαλλος:  «Ως εδώ! Δεν σε αντέχω άλλο. Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί σου», και πέταξε την καρέκλα φεύγοντας από τις συνομιλίες.

Δεν συνέβη όμως, το ίδιο με την υπουργό Εργασίας της Κυπριακής κυβέρνησης, Σωτηρούλα Χαραλάμπους από την οποία η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ αξίωσε οριζόντια μείωση των μισθών κατά 25%, την κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού.

«Οι μισθοί στην Κύπρο είναι πολύ μεγάλοι» παρατήρησε νευρικά η Βελκουλέσκου για να πάρει μια απάντηση που μάλλον δύσκολα στη ζωή της θα ξεχάσει, όταν η σκληροτράχηλη Χαραλάμπους την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα λέγοντας όσο πιο αιμοβόρα γινόταν: «γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο τα μπαρ της Κύπρου έχουνε γεμίσει με πουτάνες από τη Ρουμανία»!

Εν πάσει περιπτώσει η Βελκουλέσκου, ευνοημένο παιδί της νομενκλατούρας του δικτατορικού καθεστώτος Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, που δεν έζησε ποτέ τη φρίκη των συμπατριωτών της και τις δύσκολες ώρες, όταν οι Ρουμάνοι ανοίγαν με μίσος μια εμβληματική τρύπα στη μέση της σημαίας τους η ίδια την «έκανε» για τα αμερικανικά κολέγια με ξένα λεφτά, άλλαξε το πατρικό της όνομα και είναι τώρα εδώ.

Όπως στην Κύπρο, με την ίδια συμπλεγματική αναίδεια του υπηρέτη του καπιταλισμού και, σε μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, αξιώνει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και άλλες αγριότητες που μας γυρνάνε στην εποχή των σπηλαίων.

Φυσικά δεν φταίει αυτή. Φταίει η πολιτική ελίτ (τρομάρα μας…) της χώρας που αντί να υποδεικνύει αυστηρά σε κάτι τέτοια κνώδαλα τη θέση τους, δέχεται κάθε είδους ταπεινώσεις επειδή ακριβώς αρνείται να αναλάβει μείζονες εθνικές ευθύνες και σκέφτεται μονάχα πως θα σώσει το τομάρι της…

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman