ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συρία: Ο συγκλονιστικός φωτογράφος που συγκίνησε τον πλανήτη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ήταν η στιγμή που έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στη δουλειά και το καθήκον. Με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε μέσα του ο άνθρωπος.

Λίγη ώρα νωρίτερα ένας καμικάζι είχε ρίξει το φορτηγό του φορτωμένο με εκρηκτικά πάνω σε κονβόι λεωφορείων. Αποτέλεσμα 126 νεκροί εκ των οποίων τα 68 παιδιά. Ήταν όλοι τους πολίτες που τους μετέφεραν μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya έξω από το Χαλέπι γιατί είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

Ο φωτογράφος Abed al Kader Habak, αντικρίζοντας το χάος, κατέβασε τη φωτογραφική του μηχανή και προσπάθησε να βοηθήσει όσους μπορεί. Φωτογραφία -μαρτυρία της φρίκης που τράβηξε συνάδελφός του - τον δείχνει να τρέχει σε απόγνωση, κρατώντας στα χέρια του ένα παιδί. Στο πρόσωπό του, είναι αποτυπωμένη η απόγνωση των στιγμών.

 

Συρία: Συγκλονίζει ο φωτογράφος που κατέβασε την κάμερα για να κουβαλήσει το πτώμα παιδιού

Η φωτογραφία όμως που συγκλονίζει είναι αυτή στην οποία ο  Σύρος φωτογράφος έχει πέσει στα γόνατα και θρηνεί ανήμπορος να βοηθήσει τους εκατοντάδες ανθρώπους που υποφέρουν.

«Αυτό που βίωσα, ήταν η απόλυτη φρίκη. Έβλεπες μπροστά σου παιδιά να πεθαίνουν και να ουρλιάζουν για βοήθεια. Δεν το σκέφτηκα πολύ, εγώ και οι συνεργάτες μου. Πετάξαμε τις κάμερες και τρέξαμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το παιδί που κράτησα στα χέρια μου, είχε ανάσα που έκαιγε. Η κάμερα δεν έκλεισε ποτέ και το χάος καταγραφόταν. Το παιδάκι με κοιτούσε και μου κρατούσε σφιχτά το χέρι». Αυτή ήταν η συγκλονιστική εξομολόγηση του φωτογράφου στο BBC. Όπως ο ίδιος σημείωσε, άφησε το παιδάκι σε ένα ασθενοφόρο και δεν γνωρίζει έκτοτε τι απέγινε. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.