ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από τη Συρία στη...Λιβαδειά με αγάπη!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Ναζλί θα γεννήσει σε λίγους μήνες το πρώτο τους παιδί. Κι ο σύζυγός της δηλώνει: «Είμαι πολύ περήφανος που η γυναίκα μου έμεινε έγκυος στη Λιβαδειά» συμπληρώνοντας πως έχουν κάνει πολλούς φίλους στη νέα τους γειτονιά.

Ο 30χρονος Χαϊσάμ από το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας και η σύζυγός του, η 21χρονη Ναζλί, ποζάρουν γεμάτοι ευτυχία στο σπίτι τους στη Λιβαδειά, μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης στην Τουρκία και άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Μετά από 9 μήνες στην Ελλάδα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μας ενημέρωσε ότι βρήκε ένα σπίτι για μας στη Λιβαδειά» εξηγεί ο 30χρονος πρόσφυγας, ο οποίος έφυγε λόγω του πολέμου από τη Συρία το 2013, καταφεύγοντας αρχικά στην Τουρκία.

Μετά από 4 χρόνια περιπλάνησης σε Τουρκία και Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι μένει σε ένα κανονικό σπίτι, με ηλεκτρισμό και έπιπλα και νιώθουν ευγνώμονες.

 

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος που χρηματοδοτεί η Κομισιόν, τους προσφέρθηκαν ρούχα, φαγητό και πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες. «Στο Αλέπι υπήρχαν μόνο βόμβες γύρω μας, δεν είχαμε ρεύμα, ούτε φαγητό» θυμούνται τώρα.

Το νεαρό ζευγάρι έχει να πει τα καλύτερα για τους κατοίκους στη Λιβαδειά. «Είναι κοντά μας, παρά τα δικά τους οικονομικά προβλήματα. Δεν μας βλέπουν σαν πρόσφυγες. Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε Έλληνες, έχω κάνει πολλούς φίλους» λέει ο Χαϊσάμ.

Η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει 400 πρόσφυγες σε 70 διαμερίσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.