ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

100 ημέρες Τραμπ: Όλη η Προεδρία των ΗΠΑ σε πέντε tweets

Tweet
Share
Tweet
Share

Από την στιγμή που ορκίστηκε κι ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να χρησιμοποιεί το Twitter για να σχολιάσει ό,τι πέφτει στην (όχι και τόσο πλανητική εδώ που τα λέμε...) αντίληψή του: από γεωπολιτικές διαμάχες ως τις προσωπικές του κόντρες με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Καθώς ο Τραμπ συμπληρώνει 100 μέρες στον Λευκό Οίκο το σαββατοκύριακο, το AFP κατέγραψε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα tweets του, χαρακτηριστικά της πρώτης φάσης της προεδρίας και της φλεγόμενης ιδιοσυγκρασίας του.

 Πρώτα η Αμερική
"Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ & ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ": Ο Τραμπ περιγράφει με δύο λόγια τον στόχο διακυβέρνησής του, στις 20 Ιανουαρίου μετά την ορκωμοσία του.
"Θα πρέπει να κρατήσουμε το ΄κακό' μακριά από τη χώρα!": Ο Τραμπ δικαιολογεί το διάταγμά του που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες αρκετών μουσουλμανικών χωρών, στις 3 Φεβρουαρίου.
"Πού οδεύει η χώρα μας όταν ένας δικαστής μπορεί να παγώσει την ταξιδιωτική απαγόρευση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και ο οποιοσδήποτε, ακόμη και με κακές προθέσεις, μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ;": η αντίδρασή του μετά το δικαστικό πάγωμα του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος.

 
Φίλος ή εχθρός;
"Η Βόρεια Κορέα συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Εμπαίζουν τις ΗΠΑ επί σειρά ετών. Η Κίνα έχει κάνει ελάχιστα για να βοηθήσει!": εκφράζει την αγανάκτησή του τόσο απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ όσο και στο Πεκίνο σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, στις 17 Μαρτίου.
"Γιατί να κατηγορήσω την Κίνα ότι εκμεταλλεύεται τις συναλλαγματικές ισοτιμίες όταν συνεργάζεται μαζί μας για το βορειοκορεατικό πρόβλημα; Θα δούμε τι θα συμβεί!" : Προφανώς... άλλαξε γνώμη για το Πεκίνο στις 16 Απριλίου.
"Η Γερμανία χρωστάει στο ΝΑΤΟ τεράστια χρηματικά ποσά και οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν περισσότερα χρήματα για την ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!": Ο Τραμπ τα βάζει με την Άγγελα Μέρκελ, παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠΑ, έπειτα από τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο, στην Ουάσινγκτον στις 18 Μαρτίου.

"Ναι, μ'ακούτε;"
"Φρίκη! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε 'παγιδεύσει τις γραμμές' μου στον Πύργο του Τραμπ λίγο πριν από τη νίκη. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι μακαρθισμός!": Ο Τραμπ κατηγορεί, χωρίς καμία απόδεξη, τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, στις 4 Μαρτίου, για τηλεφωνικές υποκλοπές στον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
"Μην πιστεύετε τα συστημικά μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων. Ο Λευκός Οίκος λειτουργεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Παρέλαβα ΧΑΟΣ και βρίσκομαι στη διαδικασία να βάλω τάξη": Ο Τραμπ υπερασπίζεται τις ενέργειές του, στις 18 Φεβρουαρίου, έπειτα από τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες στην προεδρία.

 
Οι εχθροί του λαού
"Τα μέσα ενημέρωσης των ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) δεν είναι εχθροί μου, είναι εχθροί του Αμερικανικού Λαού!": Στις 17 Φεβρουαρίου ο Τραμπ εξαπολύει επίθεση εναντίον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών οργανισμών στις ΗΠΑ.
 
Άστα λα Βίστα
"Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν αποχωρεί εκούσια από το Apprentice. Απολύθηκε από τα κακά (θλιβερά) νούμερα τηλεθέασης, όχι από μένα. Δυσάρεστο τέλος για ένα μεγάλο σόου": Ο Τραμπ σχολιάζει στις 4 Μαρτίου την αποχώρηση από το Apprentice του Σβαρτσενέγκερ, σφοδρού επικριτή του προέδρου και διαδόχου του στην παρουσίαση της ριάλιτι εκπομπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman