ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από τον ακριτικό Έβρο, στην παγωμένη Αλάσκα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η τύχη του καθενός βρίσκεται εκεί όπου ανασαίνει η αξιοπρέπειά του. Ο άνθρωπός μας, ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από τον Έβρο και βρέθηκε στην μακρινή Αλάσκα. Εκεί άνοιξε ελληνικό εστιατόριο και έμαθε στους σκληροτράχηλους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα και γύρο.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Λαμπερνάκη, τον ιδιοκτήτη του «Evangelo’s Restaurant» που μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά φροντίζει να γνωρίζει τις γεύσεις της Ελλάδας στους πελάτες του.

Ο Βαγγέλης Λαμπερνάκης γεννήθηκε στο Σοφικό Διδυμοτείχου. Αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει στο εξωτερικό και βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ο δρόμος τελικά τον έβγαλε στην παγωμένη Αλάσκα. Με το ελληνικό δαιμόνιο όχι απλά κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και να διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Wasilla.

evangelos restaurant

evangelos restaurant

Σ’ αυτό φρόντισε να μάθει στους ντόπιους Εσκιμώους να τρώνε ελληνική χωριάτικη σαλάτα, με ελιές που φέρνει από την πατρίδα, τουρσί πιπεριές, ενώ έχει λανσάρει και μια ακόμα σαλάτα με ελαιόλαδο Καλαμάτας, με την ονομασία Spartan salad. Την συστήνει μάλιστα ως μεσογειακή διατροφή, που αρέσει πολύ στους ξένους και την προτιμούν.

Φωτογραφία του χρήστη Evangelo's Restaurant.

Εδώ και τρία χρόνια πήγε στην Αλάσκα και δουλεύει μαζί του και ο μικρότερος αδερφός του Σταύρος, ο οποίος λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, έκλεισε την πιτσαρία και το ψητοπωλείο που είχε στην Ορεστιάδα και έφυγε μετανάστης. Ο τρίτος αδερφός τους, ο Χρήστος, μένει στην Ορεστιάδα και ασχολείται με τη δική του επιχείρηση.

Φωτογραφία του χρήστη Evangelo's Restaurant.

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.