ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τέλος στα ψέμματα του Διαδικτύου με ελληνική πατέντα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Τέλος στις ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις που κυκλοφορούν καθημερινά στο ίντερνετ επιχειρεί να βάλει το εγχείρημα 20χρονου φοιτητή που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στο τμήμα Πληροφορικής.

Ο λόγος για τον Βαλεντίνο Τζέκα, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με παραμέτρους και ξεχωριστό αλγόριθμο, προκειμένου να εντοπίζεται άμεσα και γρήγορα μια παραπλανητική είδηση από μία πραγματική σε όλο το φάσμα του διαδικτύου.

Επόμενο βήμα είναι να πάρει τα δικαιώματα της ιδέας του μια μεγάλη εταιρεία κοινωνικού δικτύου, προκειμένου αυτή να αναλάβει να διαχωρίζει τις ψευδείς από τις αληθινές ειδήσεις στο χώρο του κυβερνοχώρου.

Ο Λαρισαίος φοιτητής τους επόμενους μήνες αναμένεται να βρεθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να φέρει λύσεις σε τέτοια ευαίσθητα θέμα χωρίς να υπάρχει λογοκρισία. Και όλα αυτά μετά την απόφαση της Γερμανίας να θεσπίσει σύντομα νομοσχέδιο που θα δίνει το δικαίωμα σε διάφορες πλατφόρμες να αφαιρούν το περιεχόμενο από άρθρα που κρίνονται αβάσιμα.

«Αυτό είναι κάτι που με τιμά και ουσιαστικά επιβραβεύει τους κόπους και τις θυσίες μου. Η ιδέα μου είναι αυτή που θα σώσει πολλούς φορείς από ψευδές ειδήσεις», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 20χρονος φοιτητής.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να ενσωματώσουν στα λειτουργικά τους και μεγάλοι διαδικτυακοί κολοσσοί, όπως είναι η Google και το Facebook που ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά προκειμένου να περιορίσουν και να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και σημειώνει:

«Αυτό αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία. Ο αλγόριθμός του FightHoax.com έχει τη δυνατότητα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να σκανάρει κάθε είδους πληροφορία που είναι γραμμένη στο διαδίκτυο, βγάζοντας το συμπέρασμα αν είναι παραπλανητική είδηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman